Kusadasi'nda Ögrenciler Yazdiklari Hikayeyi Kitaba Döktü

Kusadasi'nda Ögrenciler Yazdiklari Hikayeyi Kitaba Döktü

Aydin’in Kusadasi ilçesi’nde ilkokul ögrencileri, toplumsal degerlere dikkat çekmek amaciyla dürüstlük, saygi ve hosgörü gibi konulari içeren çocuk hikayelerini kitaba döktü. Hikayeleri, ‘Degerler Dile Geldi’ isimli bir kitap altinda toplanirken, Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel, “Bu projeye destek olan herkesi cani gönülden kutluyorum” dedi.

Kusadasi’nda Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu ile Mahmut Esat Bozkurt Ilkokulu ögretmenleri, toplumsal degerlere karsi farkindalik olusturmak için minik ögrenciler ile bir proje düzenledi.

Proje kapsaminda, iki okulun 2, 3 ve 4. sinif ögrencilerinden 68 kisilik bir çalisma grubu olusturuldu. Ögrenciler, 10 ögretmenin danismanlik yaptigi projede hosgörü, empati, sevgi, adalet, isbirligi, vatanseverlik ve saygi gibi degerleri konu alan çocuk hikayeleri yazdi. Hikayelerin yer aldigi sayfalar, ögrencilerin boya kalemleriyle çizdigi resimlerle de renklendirildi. 3 ay süren çalisma sonunda ögrenciler tarafindan yazilan 77 hikaye, kitap haline getirildi.

‘Degerler Dile Geldi’ ismi verilen kitaptan, Aydin’daki diger okullara dagitilmasi için 3 bin adet basildigi belirtildi.

Projeye katilan ögrencilere tesekkür belgesi verilmesi için Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu’nda bir tören düzenlendi.

Törene Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Ataman, Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu’nu yaptiran hayirsever Mücella Emgin ile çok sayida veli katildi.

Törende konusan Kaymakam Yücel, “Çok kiymetli bir çalisma oldu. Bu projeye katilan ögrenci ve destek veren ögretmenlerimizi cani gönülden kutluyorum. Bir toplulugu millet yapan bazi degerler vardir. Sizler de bu degerleri simdiden kagida döküp, kitaplastirarak gelecege mesajinizi verdiniz” dedi.

Mahmut Esat Bozkurt Ilkokulu Müdürü Dilek Tekin ise, “Projenin basinda ögrencilerimiz ve veliler arasinda toplumsal degerlerimizle ilgili bir anket yaptik. Bu anket sonucunda ögrencilerimiz kisa hikayeler yazdi. Amacimiz, bir toplumu ayakta tutan bütün degerleri tekrar dile getirmek. Küçük yürekli büyük yazarlar yetistirdigimize inaniyorum” diye konustu.

Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu Müdürü Muzaffer Cesur da çalismayi gelecege yapilan bir yatirim olarak gördüklerini söyledi.

Hikayeleri yazan ögrencilerin arasindan ileride edebiyata yönelenlerin mutlaka çikacagini kaydeden Cesur, “Öncelikle kitabin basilmasinda bize destek olan Kusadasi Belediyesi’ne çok tesekkür ederim. Umarim nice Necip Fazillar ve Nazim Hikmetler yetistiririz” dedi.

Degerler Dile Geldi isimli kitaptaki Sari Kusum isimli hikayeyi yazan Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu 2. sinif ögrencisi Doruk Yildiz (8), “Projede benimde hikayemin olmasi çok güzel. Bana destek veren ögretmenlerime tesekkür ediyorum. Umarim okuyanlar benim hikayemi begenirler” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile