Kuşadası'nda Öldürülen Travestinin Cenazesi Ortada Kaldı

Kuşadası'nda Öldürülen Travestinin Cenazesi Ortada Kaldı

Kuşadası'nda, kaldığı villada bıçakla öldürülmüş olarak bulunan bir travestinin cenazesi ortada kaldı.

Ailesi travestinin cenazesini kabul etmezken, arkadaşları, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cenazeyi Kuşadası'na getirerek toprağa verme kararı aldı.

Aydın'ın İncirliova ilçesi nüfusuna kayıtlı asıl ismi Kadir K olan N.R. takma isimli travesti, Kadınlar Denizi Andaç sitesinde kiraladığı tripleks villada dün öğleden sonra bir arkadaşı tarafından ölü bulunmuştu. Arkadaşının haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekibi, Kadir K isimli travestiyi yatak odasının girişinde yarı çıplak halde buldu. Yapılan araştırmada bıçakla öldürüldüğü tespit edilen travestinin cesedi Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Bıçakla öldürülen ve cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Kadir K isimli travestinin cenazesi Aydın İncirliova'da yaşayan ailesi tarafından kabul edilmedi. Ortada kalan cenazenin İzmir'de kimsesizler mezarlığına gömülmemesi için Kuşadası'nda travesti arkadaşları eylem başlattı. Bir yandan katil ya da katillerin bulunmasını isteyen arkadaşları, Kadir K'nın resmi bulunan tişörtler giyerek, cenazenin İzmir'den getirilerek, Kuşadası'na defnedilmesi talebinde bulundu. Travestiarkadaşlarının talebi üzerine, ailesinin kabul etmediği cenaze belediyeye ait araçla İzmir'den getirtilecek ve Kuşadası'nda toprağa verilecek.

Kadir K'nın fotoğrafı bulunan tişörtlerle eylem yapan arkadaşları, "Arkadaşımız menfur bir cinayete kurban gitti. Önce katillerin bulunmasını istiyoruz. Ailesi kabul etmediği için cenazesi ortada kaldı. Eğer yardım etmezsek, İzmir'de adli tıp kurumundan alınıp kimsesizler mezarlığına defnedilecek. Bunu önlemek için onu çok sevdiği Kuşadası'nda toprağa vermekistiyoruz" dediler.Bu arada, Kuşadası'nda büyük yankı uyandıran travesti cinayetinin ardından Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri bir araştırma başlattı. Cinayetin aydınlatılması, kim ya da kimler tarafından işlendiğinin belirlenmesi için polis travestinin bilgisayarına el koyarken, arkadaşlarının da ifadesini aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile