Kuşadası’nda Üniversiteli Gençlerin Baykuş Seferberliği

Kuşadası’nda Üniversiteli Gençlerin Baykuş Seferberliği

Kıbrıs’taki bir üniversitede mimarlık okuyan Tuğçe Çetin ve Gözde Dağdemir, tatilde bulundukları Kuşadası’nda yazlıklarına giderken gördükleri yaralı bir alaca baykuşu tedavi için yoğun çaba harcadı.

Öğrenciler, yavru alaca baykuşu bir süre baktı ve daha sonra internetten araştırıp buldukları Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD)’a EKODOSD’a getirdi.

Baykuşun iyileşmesi için büyük çaba sarf eden üniversiteliler, doğayı ve hayvanları çok sevdiklerini, korkmadan çekinmeden yaralı baykuşa sahip çıktıklarını, iyileşmesi ve tedavisi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söylediler. Mimarlık öğrencisi Gözde Dağdemir, “ Hayatta en çok sevdiğim kuş, baykuştur. Arkadaşım Tuğçe baykuş figürlü bir bileklik hediye ettiği gün karşımıza yaralı bir baykuş çıktı. İnsanlar bu sevimli kuştan neden çekiniyorlar anlamıyorum. Hem çok yararlı, hem de çok güzel bir kuş. Doğada yaşaması mümkün olmayan bir baykuş olursa onu ömrünün sonuna kadar besleyebilirim ” dedi.

Yaralı baykuşun tedavi edilmesine yardımcı olan Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Halk arasındaki yaygın ve yanlış bir inançla uğursuz bir kuş türü olarak bilinen baykuşlar, insanlara hiçbir zararı olmadığı gibi, bol miktarda zararlı kemirgen, tarla faresi, böcek, kurbağa, kertenkele ve küçük kuşlarla beslenerek doğadaki ekolojik dengeye yarar sağladıkları bilinmektedir. Bu tür yırtıcı kuşlar, bulunmuş oldukları bölgelerde çiftçinin hem ürününe, hem doğaya, hem de ilaçlama nedeniyle ekonomisine büyük zarar veren farelerin kontrol altına alınmasını sağlar.

Öğrenciler Alaca baykuşa sahip çıkarak büyük duyarlılık göstermişler. Bu iki gencin duyarlı davranışları, diğer gençlere örnek olabilecek bir harekettir. Kendilerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Alaca baykuşun tedavisi yapılacak ve iyileştikten sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakılacak “ dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile