Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde gerçekleştirilen etkinlik, Ataol Behramoğlu'nun şiirleri ve anıları ile başladı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan sanatçıyı dinlemek için iki yüz elliye yakın sanatsever İbramaki Sanat Galerisinde buluştu. Zaman zaman 'edebiyat ve toplum' tartışmalarının da yapıldığı gecede okuduğu şiirlerle Kuşadalılara duygusal anlar yaşatan Ataol Behramoğlu, şiir dinletisinin ardından hayranlarıyla bol bol sohbet etti.
ATAOL BEHRAMOĞLU KİMDİR?
13 Nisan 1942'de İstanbul Çatalca'da doğdu. İlköğrenimini Kars ve Çankırı'da tamamladı. 1966'da Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyati bölümünü bitirdi. 1962'de Türkiye Işçi Partisi'ne girerek ilk örgütlenme çalışmalarına katıldı. "Fikir Kulüpleri Fedarasyonu"nun (FKF) kurucuları arasında yeraldı. "Dönüşüm" dergisinin kuruluş çalışmalarına katıldı, sahipliğini üstlendi.
12 Eylül harekatından sonra 1982'de Bariş Derneği davası nedeniyle 10 ay tutuklu kaldı. 1984'te Fransa'da Sorbonne Üniversitesi'ne bağlı Centre de Poetique Comparee bölümünde Türk ve dünya şiiri üstüne seminerler izledi, çalışmalar yaptı.
Gençlik dönemi şiirlerinde Orhan Veli, Atilla Ilhan ve ikinci yeni şiirin ortak özellikleri etkin. gerçek şiir kimliği 1965-1971 arasinda Papirüs, Şiir Sanatı, Yeni Gerçek, Yeni Dergi ve Halkın Dostları'nda çıkan şiirleriyle oluştu. Bu şiirlerde toplumcu, etkin bir edebiyat anlayışının örnekleri yer aldı.
Çevirileriyle de dikkat çekti. Edebiyat ve kültür üzerine yazdıkları, antoloji ve diğer çalışmalarıyla kuşağının önde gelen yazarları arasına girdi. Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden sonar, şimdi profesör olarak Beykent Üniversitesi öğretim kadrosu içinde yer almaktadır. Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı, Uluslararası Lotus ve Puşkin ödülleri sahibidir.
Kuşadası Şiir Ve Öykü Günleri Sona Erdi
Kuşadası Belediyesi Öykü ve Şiir Günleri etkinliği sona erdi. Final gecesinin konuğu ise değerli edebiyatçı, dilbilimci ve fikir adamı Ataol Behramoğlu oldu.