“Mine hanım bana akıl vermeye kalkma”

“Mine hanım bana akıl vermeye kalkma”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde katıldığı panelde yumurtalı saldırıya uğrayan Burhan Kuzu, Yiğit Bulut'un yönetimindeki 'Sansürsüz' adlı programa katıldı.

Kendisine yapılan saldırının 68 kuşağıyla bağlantılı olduğunu dile getiren Burhan Kuzu, programa telefonla bağlanan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mine Kırıkkanat ile tartıştı. “68 kuşağı olsaydı şimdi daha fazla akıllanmasına gerek kalmazdı. Bence sayın hocamızın biraz daha akıllanması gerek” diyen Kırıkkanat, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’ya felsefe okumasını önerdi.

68 kuşağını bir liseli olarak izlediğini ifade eden Kırıkkanat “O kuşağı bir liseli olarak izlemekten gurur duydum. Bütün birikimimin temelinde zaten 68 kuşağının felsefi ve matematiksel düşünce ufku vardır” dedi. Bugünkü sorunun orta yaşlılar olduğunu belirten Cumhuriyet Yazarı, 68 kuşağına gençken özgürlük verilmediğini sorunun buradan kaynaklandığını ifade etti.

Kırıkkanat’ın konuşmasından sonra söze başlayan Kuzu “Mine hanım bana akıl vermeye kalkma, bakın 68-78 aynı kapıyı çıkıyor. 5 bin genç öldü, bunun tohumları ozaman atıldı. Siz isyancı bir gençliği, ideal olarak memlekete sunmaya çalışıyorsunuz” dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile