Kuslarin Sarkisinda Renkler Temali Resim Sergisi

Kuslarin Sarkisinda Renkler Temali Resim Sergisi

Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yagli boya tekniginde yaptigi eserlerinden olusan “Kuslarin Sarkisinda Renkler” temali resim sergisini, 3 Mayis 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulusturacak.

Sengir, eserlerinin rüyalar alemine, gönül genisligine ve özgürlügün sembolü kuslarin kanat çirpislarina izdüsümleri olarak yansidigini söyledi.



Eserlerinde zaman ve mekan kavraminin yok denecek kadar az oldugunu anlatan Sengir, “Her bir çalismami sonsuz bir evren, zamansiz bir mekan içerisinde kurgulayarak farkli doku denemeleriyle de izleyicilere çok genis bir çesni sunmak istiyorum” dedi.

Eserlerini Gaziantepli sanatseverler ile bulusturacagi için büyük heyecan yasadigini dile getiren Sengir, “Tüm sanatseverleri sergi açilisina ve eserlerimi izlemeye davet ediyorum” diye konustu.

Zehra Sengir’in 25 eserinin yer alacagi “Kuslarin Sarkisinda Renkler” temali resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 3 Mayis 2024 Cuma günü saat 17.30’da açilacak.

Izmir Buca Egitim Fakültesi’nden üstün basari ile mezun olan Zehra Sengir, Ankara Sanat Dergisi tarafindan Paris’e inceleme ve arastirma yapmak üzere gönderildi.

Istanbul Mimar Sinan Üniversitesinden "Sanatta Yeterlik" aldi. Ondokuz Mayis Üniversitesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümüne Yardimci Doçent olarak atandi. Ayni bölümden emeklilik sonrasinda sanatsal çalismalarini Samsun’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Yurt içi ve yurt disinda 200’ü askin ulusal ve uluslararasi sergi, çalistay, bienal ve trienale davetli sanatçi olarak katilmis olup, 4’ü yurt disinda olmak üzere 25 kisisel sergisi ve 2’si yurt disindan olmak üzere 8 ödülü bulunmaktadir.

Yurt içi ve yurt disi özel koleksiyonlarda müzelerde ve kamu kurulus koleksiyonlarinda eserleri bulunan sanatçi, BRHD, UPSD ve KPSD üyesidir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile