Kuslarin Sarkisinda Renkler Temali Resim Sergisi

Kuslarin Sarkisinda Renkler Temali Resim Sergisi

Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yagli boya tekniginde yaptigi eserlerinden olusan “Kuslarin Sarkisinda Renkler” temali resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulusturdu.

Sanatin toplumlarin ilerlemesinde önemli rol oynadigini belirten Sengir, “Bireylerin gelisimine büyük katki sunan sanat topluma yön veren önemli unsurdur” dedi.

Sengir, eserlerinin rüyalar alemine, gönül genisligine ve özgürlügün sembolü kuslarin kanat çirpislarina izdüsümleri olarak yansidigini söyledi.



Eserlerinde zaman ve mekan kavraminin yok denecek kadar az oldugunu anlatan Sengir, “Her bir çalismami sonsuz bir evren, zamansiz bir mekan içerisinde kurgulayarak farkli doku denemeleriyle de izleyicilere çok genis bir çesni sunmak istiyorum” diye konustu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir” sözünü hatirlatan Sengir, sözlerini söyle sürdürdü:

“Savaslarda bile ülkelere girilip kaybediliyor. Savasin kazanani ilk anda sanat eserlerini topluyor. Önceki dönemlerde yetenekli kisiler sanatlarini icra ediyordu. Teknolojinin gelismesi ve toplumdaki bireylerin bilinçlenmesiyle birlikte sanat ögretilebilir özelligiyle de daha erisilir bir kimlik kazandi.

Sanat ilk önce ailede sanatin ne oldugunu, nasil ki çocuklarimiza güzel ahlaki ögretip her seye güzel bakmalarini ögretiyorsak sanat konusunda da güzel bir yönlendirme yapmaliyiz. Ögrenmenin yasi yok, hiçbir birey sanata yönelmek ve ögrenmek için geç kalmamistir. Toplumun gelecegi açisindan basta gelecegimizin teminati çocuklarimiz olmak üzere her bireyin mutlaka sanat dalina yönelmesi gerekiyor.”

SANKO Sanat Galerisi sanata ve sanatçiya destek veriyor

SANKO Sanat Galerisi’nin, 2004 yilinda SANKO Okullari ögrencilerinin eserlerini sergilemek üzere açildigini, sonraki dönemde ise profesyonel galeri anlayisiyla yönetilerek Türkiye’de seçkin sanat merkezlerinden birisi haline getirildigini anlatan SANKO Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Asli Özen ise sunlari kaydetti:

“Galerimiz tamamen profesyonel bir anlayisla yönetilmektedir. Ulusal ve uluslararasi birbirinden seçkin profesyonel sanatçilari agirlayarak sanatseverlerle bulusturuyoruz. Anadolu’da kâr amaci gütmeden sadece sanatçiya destek anlayisiyla faaliyetlerini sürdüren tek sanat galerisiyiz.

Bölgede agirladigimiz profesyonel sanatçilarimizin ayni zamanda okullarimizda ve üniversitelerimizde ögrencilerimizle bulusup tecrübe paylasimlarini sagliyoruz. Bu da gelecegimizin teminati gençlerimizin ve sanatseverlerin sanatsal bakisinin gelisimine katki saglamaktadir.”

Özen, “Sanatin ve sanatçilarin her zaman destekçisi olan Konukoglu Ailesine ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine sagladiklari imkanlardan dolayi sükranlarimi sunuyor, eserlerine ev sahipligi yaparak sanatseverler ile bulusturmaktan mutluluk duydugumuz kiymetli sanatçilarimiza katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Konusmalarin ardindan Gaziantep Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve SANKO Park AVM Müdürü Sait Can Gizir, Zeugma Firat’in Gerdanligi isimli yayini Sengir’e takdim etti.

Sergi açilisina, SANKO Park AVM Isletme Müdürü Taner Neng, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Baskan Yardimcisi Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Sevim Karakas ve Murat Köylüoglu, ressamlar Aysegül Bakkaloglu, Nurten Çatikkas Kale, Gaziantep Ticaret Odasi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Ögretmeni Hüseyin Yildirim, Gençlik ve Spor Bakanligi Resim Ögretmeni Seyma Demir, sanatseverler ve davetliler katildi.

Zehra Sengir’in 26 eserinin yer aldigi “Kuslarin Sarkisinda Renkler” temali resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 17 Mayis 2024 tarihine kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.

Zehra Sengir

Izmir Buca Egitim Fakültesi’nden üstün basari ile mezun olan Zehra Sengir, Ankara Sanat Dergisi tarafindan Paris’e inceleme ve arastirma yapmak üzere gönderildi.

Istanbul Mimar Sinan Üniversitesinden "Sanatta Yeterlik" aldi. Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümüne Yardimci Doçent olarak atandi. Ayni bölümden emeklilik sonrasinda sanatsal çalismalarini Samsun’daki atölyesinde sürdürmektedir. Yurt içi ve yurt disinda 200’ü askin ulusal ve uluslararasi sergi, çalistay, bienal ve trienale davetli sanatçi olarak katilan, 4’ü yurt disinda 26 kisisel sergi açan Sengir’in, 2’si yurt disindan olmak üzere 8 ödülü bulunmaktadir. Yurt içi ve yurt disi özel koleksiyonlar, müzeler ve kamu kuruluslari koleksiyonlarinda eserleri bulunan sanatçi, Birlesmis Ressamlar ve Heykeltraslar Dernegi, Uluslararasi Plastik Sanatlar Dernegi ve Karadeniz Plastik Sanatlar Dernegi üyesidir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile