Kütahya Belediyesi'nin 'Akilli Kent Kütahya' Projesine Ödül

Kütahya Belediyesi'nin 'Akilli Kent Kütahya' Projesine Ödül

Belediye Baskani Alim Isik, ilkleri içinde barindiran “Akilli Kent Kütahya” projesinin on binlerce vatandasin oylari ile ödüle layik görülmesinin kendilerini ve Kütahya’yi gururlandirdigini ifade etti.

Akilli Kent Uygulamalari kapsaminda Türkiye’de ilk ve tek olmak üzere birçok uygulamayi günlük hayatin içine sokan Kütahya Belediyesi, Kent ve Baskan Dergisinin Malatya’da düzenledigi törende ödüle layik görüldü.

Türkiye’nin her noktasindan vatandasin oy kullandigi ödül programinda, Kütahya Belediyesi “Akili Kent Uygulamalari” kategorisinde ödül aldi.

Belediye Baskani Alim Isik, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, alinan ödülün Kütahya’yi onurlandirdigini ve gururlandirdigini belirtti.

Baskan Isik, “Kent ve Baskan Dergisinin Türkiye genelinde yaptigi çalisma sonucunda, il belediyeleri içerisinde ‘Akilli Kent Uygulamalari’ kategorisinde sehrimize uygun görülen ödülü, Ulasim Hizmetleri Müdürlügü ve Bilgi Islem Müdürlügümüzün yaptigi çalismalar sonucunda aldik. Her iki müdür arkadasima ve birlikte çalistiklari ekiplerine ayri ayri tesekkür ediyorum. Özellikle bu ödülün belediyemize verilmesinde etkili olan projelerimiz ise sunlar, 2021 yili içerisinde Türkiye’nin en modern ücret toplama sistemini sehrimizde uygulamaya geçirdik. Yine Türkiye’de ilk ve tek olan akilli çöp konteyneri sistemini gelistirdik ve uygulamaya koyduk. Simdi diger belediyeler bu sistemden yararlaniyor. Akilli durak uygulamasina geçtik. Akilli bisiklet ve otopark çalismalarimiz devam ediyor. Akilli kiosk yani, su dolum ve diger etkinlikler için kullanabilecegimiz cihazlari sehrimize kazandirdik. Bilgi terminallerini yerlestirdik. Yine Kütahya alt yapi izleme sistemini belediyemizde ilk kez uygulamaya koyduk. Bu ve buna bagli diger modüllerle, ilimiz Türkiye’de bu ödüle layik görülen bir il olmustur. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sehrimize hayirli olsun. Söz konusu ödül Malatya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde yapilan 12 Eylül tarihinde adima görevlendirdigimiz Ulasim Hizmetleri Müdürümüz Burak Uludag tarafindan alindi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile