Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat Ve Turizm Festivali

Kütahya'da 40 yıldan bu yana düzenlenen Uluslararası Kütahya El Sanatları ve Ticaret Fuarı, bu yıl "Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali" olarak 41'inci kez kapılarını açtı.

Kütahya fuar alanında düzenlenen festivalin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 40 yıl önce başlatılan fuar etkinliklerini bu yıl "Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali" olarak 41'inci kez açtıklarını belirtti.

Fuarların önemini yitirerek panayır havasında geçmesinden dolayı Uluslararası Kütahya El Sanatları ve Ticaret Fuarını festivale dönüştürdüklerini ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Bu yıl belki de burada festival havasına giremeyeceğiz belki ama bunun başlangıcını 41'inci yılımızda yapıyoruz. İnşallah Kütahya halkımızın ve kurumlarımızın destekleriyle bu konudaki önemli adımları hep birlikte atacağız. Festivalimiz, 15 ve 30 Ağustos tarihleri arasında devam edecek. Bu tarihler arasında, özellikle zengin olan tarih ve kültürel yapımızı öne çıkarılmasının çalışması içerisinde olacağız. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizle ilgili çalışma yaparak, hem kendi şehrimize hem de il dışından gelen misafirlerimize bunları anlatmanın gayreti içinde olacağız. Festivalimizde, çinimizi, termalimizi ve termalin sağlık açısındaki önemini de anlatacağız. Hemşehrilerimiz festivalimizde 15 gün boyunca çok farklı etkinliklere katılarak iyi zaman geçirecekler."

Saraçoğlu, festivalde faaliyet gösteren firma sayısını da kaliteyi artırmak adına azalttıklarını, etkinlik boyunca halkın sevdiği çeşitli sanatçıların konserler düzenleyeceğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra protokol üyeleri, festival alanındaki stantları gezdi.

Açılış törenine, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile