Kütahya'da '1. Dünya Savasi Kütahyali Sehitlerimiz Ani Müzesi Ve Konferans Salonu' Açildi

Kütahya'da '1. Dünya Savasi Kütahyali Sehitlerimiz Ani Müzesi Ve Konferans Salonu' Açildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kütahya Subesince dernek binasinda hayata geçirilen ’1. Dünya Savasi Kütahyali Sehitlerimiz Ani Müzesi ve Konferans Salonu’, düzenlenen törenle açildi.

Törene; Vali Musa Isin, Milletvekilleri Adil Biçer, Ismail Çaglar Bayirci, Mehmet Demir ve Ali Fazil Kasap ile Hava Er Egitim Tugay ve Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Mustafa Bas, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay, sehit yakinlari ve gaziler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Törende bir konusma yapan Vali Musa Isin, sehit ve gazilerin hatiralarini yasatmanin önemine vurgu yaparak, gelecek nesillerin bu topraklarin ne kadar zor kazanildigini anlamalarinin gerektigini söyledi.



’1. Dünya Savasi Kütahyali Sehitlerimiz ve Konferans Salonu’nun Kütahya’ya hayirli olmasini dileyen ve emegi geçenlere tesekkür eden Isin, çocuklarin ruhunu abat etmenin, sehitlerin ve gazilerin hatiralarini yasatmanin önemine dikkat çekti.

Vali Isik, “Sehit ve gazilerimizin hatirasini yasatmak zorundayiz ki bu topraklarin ne kadar zor elde tutuldugunu gelecek nesiller görebilsin. Hangi badirelerden geçerek buraya geldigimizi aktarmak zorundayiz. Eger çocuklarimizin ruhunu abat etmezsek akan kanlar, verilen canlar, kaybedilen uzuvlarin hepsi heba olmustur. Gazilerimizin ve sehitlerimizin hatiralarina saygisizlik yapmis oluruz. Bizim görevimiz tarihimizi hatiratiyla beraber canli tutmaktir. Hem tarihi sahsiyetlerimizi canli tutacagiz hem tarihe yön veren komutanlarimizi yad edecegiz. Bu nedenle dernegimizi can-i gönülden tebrik ediyorum. Bütün gazilerimizin ve sehitlerimizin hatirati burada canlanmis olacaktir. Isteyen herkes Kütahyali hemsehrilerimizin bu topraklar için ne kadar büyük fedakarliklar yaptigini görecektir. Allah sizden razi olsun” diye konustu.

Kütahya’nin 196 sehidi oldugunu ve büyük çogunlugunun terör örgütü PKK ile mücadele sirasinda sehit düstügünü belirten Vali Isin, “Ruhlari sad olsun, makamlari cennet olsun. Gazilerimiz ve sehitlerimiz en mukaddes olan degerlerini ve varliklarini bu topraklar ve bu aziz millet için feda etmistir. Hem Allah’in hem Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmus yüce bir milletin torunlariyiz. Allah bizi onlara layik etsin, bizi mirasyedi yapmasin. Allah bayragimizi indirtmesin, ezanimizi susturmasin, namahrem elini ve çizmesini topragimiza degdirmesin. Biz de gözümüz gibi vatanimizi koruyacagiz. Sehit olan evlatlarimizi, ecdadimizi hayirla yad edecegiz. Onlara minnet duygularimizi dualarimizla ifade edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile