Kütahya'da 1 Temmuz-30 Eylül Tarihleri Arasinda Ormana Giris Ve Çikislar Yasak

Kütahya'da 1 Temmuz-30 Eylül Tarihleri Arasinda Ormana Giris Ve Çikislar Yasak

Kütahya’da Orman Yanginlari ile Mücadele Komisyonunca orman yanginlarini önleme çerçevesinde 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasinda ormana giris ve çikislarin yasaklanmasi karari alindi.

Vali Musa Isin’in baskanliginda toplanan Orman Yanginlari ile Mücadele Komisyonunda Kütahya’daki 2024 yili yangin önleme çalismalari ve yanginlara karsi alinacak tedbirler karara baglandi. Toplantida, orman yanginlarini önleme kapsaminda 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasinda ormana giris ve çikislarin yasaklanmasi karari alindi.

“Aniz ve Bitki Örtüsü Yakmak Yasak”

Toplantida alinan kararlara göre, aniz yakanlar hakkinda 2872 sayili Çevre Kanunu’nun 20. maddesi geregi idari para cezasi kesilecek, ormana 4 kilometre mesafede yakilan anizlar için 6831 sayili kanunun 76. Maddesi 4. fikrasina geregi yasal islem yapilacak. 2872 sayili Çevre Kanunun 20. inci maddesinin (l) bendine aykiri olarak aniz yakanlara her dekar için 386,79 TL idari para cezasi verilecek. Aniz yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitisik yerler ile meskun mahallerde islenmesi durumunda ceza bes kat arttirilacak.

“Gönüllü Egitimleri”

Orman teskilatinca lüzumlu görülen ilçelerde, yangin söndürme çalismalarina katkida bulunabilecek gönüllüler ve Sivil Toplum Örgütlerine, basvurmalari halinde gönüllü egitimleri Orman Idaresince gerekli egitimler verilecek ve yangin söndürme esnasinda, yangin söndürme malzemesi destegi saglanacak.

Geçen yil iki büyük yanginla karsilasildigini ve bu yanginlarda kahramanca mücadele eden Orman Isletme Sefi Murat Yildirim’in sehit oldugunu, dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker’in ise gazi oldugunu hatirlatan Vali Isin, "Sehidimize tekrar Allah’tan rahmet, gazimize saglik ve esenlikler diliyorum, Allah sagligina kavustursun” dedi.



“580 teknik personel, 108 adet araç ve is makinesiyle mücadele edecegiz”

Vali Musa Isin, 2024 yilinda 580 teknik personel ve yangin isçisi, 108 adet araç ve is makinesiyle yanginlarla mücadele edilecegini ve 33 adet orman gözetleme kulesinde kamerali gözetleme sistemi mevcut oldugunu belirtti.



“TB2 IHA ve KORU431 helikopteri konuslandirilacak”

Vali Isin, yangin söndürme helikopteri Koru 431 ve Insansiz Hava Araci (TB2 IHA)’nin da yanginlarla mücadelede önemli rol oynayacagini söyledi.

Zafer Havalimani’nda konuslandirilacak TB2 IHA’nin 10.00-20.00 saatleri arasinda uçus ve gözetleme yapacagini belirten Isin, Insansiz Hava Araci (TB2 IHA)’nin havada kalis süresinin 27 saat oldugunu kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil “ 2024 yilinin yanginsiz bir sezon olmasi diledi.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile