Kütahya'da 14 Özel Egitim Ve Rehabilitasyon Merkezinden 2 Bin 484 Ögrenci Faydalaniyor

Kütahya'da 14 Özel Egitim Ve Rehabilitasyon Merkezinden 2 Bin 484 Ögrenci Faydalaniyor

Kütahya’da engellilik oraninin yüzde 6,9 oldugu bilgisini veren Vali Ali Çelik, devletin engelli ögrencilerin egitimlerine destek olmak için 675 özel egitim okulu, 207 özel egitim sinifi, 380 destek egitim odasi, 19 evde egitim ve 2 bin 52 kaynastirma egitimi imkâni sundugunu açikladi. Ayrica, 14 özel egitim ve rehabilitasyon merkezinde toplam 2 bin 484 çocugun faydalandigini aktardi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Engelliler Haftasi dolayisiyla düzenlenen programa katilarak özel ögrencileri yalniz birakmadi. Yogun katilimin oldugu program Kütahya Il Milli Egitim Müdürlügünde yapildi.

Programda; Bahattin Çini Özel Egitim Meslekokulu ögretmen ögrenci korosu, çinikent özel egitim ilkokulu tebessüm ront gösterisi, çinikent özel egitim ortaokulu bayrak gösterisi, Kütahya Çölyak ve PKU Metabolik Hastaliklar Dernegi glütenle olan imtihan tiyatro gösterisi sundu.

Özel ögrenciler ve aileleriyle bir arada bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, programda emegi geçenleri tebrik etti.

“2 bin 484 çocugumuz hizmet aliyor”

Kütahya’da engellilik oraninin yüzde 6,9 oldugu bilgisini veren Vali Çelik, devletin engelli ögrencilerin egitimlerine destek olmak için 675 özel egitim okulu, 207 özel egitim sinifi, 380 destek egitim odasi, 19 evde egitim ve 2 bin 52 kaynastirma egitimi imkâni sundugunu açikladi.

Ayrica, 14 özel egitim ve rehabilitasyon merkezinde toplam 2 bin 484 çocugun faydalandigini aktardi.

Evde bakim ayligindan faydalanan agir engelli sarti tasiyan 2 bin 950 kisinin yani sira 5 özel bakim merkezinde evde bakim merkezinde bedensel, zihinsel ve ruhsal engelli 433 kisiye hizmet verildigini kaydeden Vali Çelik, 3 bin 159 engelli bireyin Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürlügü’nden engellilik ayligi aldigi bilgisini paylasti.

“Bin 476 engelli vatandas istihdam edildi”

Engellilerin istihdami ve kamu hizmetlerine erisimlerinin kolaylastirilmasi konusunda devletin sorumluluklarinin bilincinde olduguna dikkat çeken Vali Çelik, 2023 yili içerisinde 197 özel isletmede bin 368, kamuda 108 olmak üzere toplam bin 476 engelli vatandasin istihdam edildigini söyledi.



87 kamu binasinin erisilebilirlik belgesi aldigini kaydeden Vali Çelik, son 20 yilda engelli bireylerin topluma kazandirilmasi ve kendi ayaklari üzerinde durabilmesi için ciddi çabalarin harcandigini vurguladi.

Kamu görevlileri, dernek temsilcileri ve anne-babalar arasindaki is birliginin öneminin altini çizen Vali Çelik, engellerin kaldirilmasi için hep birlikte çaba gösterilmesi gerektigini vurgulayarak daha iyi bir gelecek için çalisilmasi gerektigini belirtti.

Ailelerin de çocuklarinin kendi ayaklari üzerinde durmasi için büyük çaba sarf ettigini vurgulayan Vali Çelik, ailelere minnet ve sükranlarini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile