Kütahya'da 'Hidirellez' Ve 'Fetih' Coskusu Yasandi

Kütahya'da 'Hidirellez' Ve 'Fetih' Coskusu Yasandi

Bolluk ve bereketin simgesi, baharin habercisi Hidirellez Bayrami ve Kütahya’nin fethinin 950’nci yil dönümü Kütahya’da coskuyla kutlandi.

Kutlamalar, Kütahya Belediyesi ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan halk arasinda "Hisar" olarak bilinen Kütahya Kalesi’nde yapildi.

Törende bir konusma yapan Vali Musa Isin, Kütahya’nin fethi ve Hidirellez mutlulugunu birlikte paylastiklarini söyledi.



Isin, 950 yil önce Kütahya’nin Kütahya fatihi Imâdüddin Hezar Dinari tarafindan fethedilerek, Türk yurdu olarak kabul edildigini ve bu topraklarin vatan olarak kazandirildigini ifade etti.

Vali Isin, “Bundan 950 yil önce, ecdadimiz tarafindan Kütahya topraklari ebedi Türk yurdu olarak belirlenmis ve bizlere vatan yapilmistir, kendilerine minnettariz. Ayni zamanda bugün Hazreti Hizir ile Ilyas peygamberin karadan ve denizden bulusmasiyla birlikte baharin temsilcileri ve müjdecileri olarak onu kutlamak ve bahari bundan sonra yasamak için gene birlikteyiz. Iki mutlulugu birlikte paylasiyoruz” dedi.

Törende birer konusma yapan Kütahya Belediye Baskani Eyüp Kahveci ile Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal da günün anlam ve önemini paylasti.

Program, mehteran ve halk oyunu gösterilerinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile