Kütahya'da Ilk Kez Düzenlenen 'Labirent Oryantiring Yarismasi' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kütahya'da Ilk Kez Düzenlenen 'Labirent Oryantiring Yarismasi' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kütahya’da ilk kez düzenlenen ’Labirent Oryantiring Yarismasi’ renkli görüntülere sahne oldu.

Dumlupinar Kapali Spor Salonu’nda 6 kategoride yapilan müsabakalarda küçük kizlarda Cumhuriyet Ortaokulu, yildiz kizlarda Kütahya Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, yildiz erkeklerde Linyit Ortaokulu, genç kizlarda Kiliçaslan Anadolu Lisesi ve küçük erkeklerde Atakent Ortaokulu birincilik elde etti.

Kütahya Gençlik Spor Il Müdürlügü Oryantiring Antrenörü Nadire Ulutas, "Kütahya’da ilk kez Oryantiring Yarismasi düzenliyoruz. Oryantiringi Kütahya’da yayginlastirmak istiyoruz. Labirent Oryantiring Yarismasi 130 ögrenci katildi.

Yarisma 6 kategoride yapildi. Oryantiring, harita ve pusula ile hedef bulma sporudur. Kosarken satranç oynuyor gibi de düsünebiliriz.

Çocuklar hem hedeflerini bulmaya çalisir hem de kosarken kendilerine bir rota çizerek hedeflerine en kisa sürede gitmeye çalisirlar" diye konustu.

Oryantiring Kütahya Il Temsilcisi Muzaffer Sari, yaptigi açiklamada, "29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Labrant Oryantiring Yarismasi düzenledik. Bu faaliyeti tüm ögrencilere kapsayan bir etkinlik oldu" seklinde konustu.

Kütahya Gençlik ve Spor Il Müdürü Tahir Emre Can, sehirde Oryantiring sporunu yaygin hale getirmek istediklerini ifade etti.

Can, "Bilindigi gibi Oryantiring, okul sporlari arasina da girdi. Nadire Ulutas hocamizin gelmesiyle Kütahya’da ilk defa böyle bir etkinlik yapiyoruz. Hedefimiz tüm çocuklari bu sporla tanistirmak. Doga içinde de Oryantiring alanlari olusturacagiz. Oryantiring yeni tanin bir spor dali. Biz Kütahya’da Oryantiring sporunu önemsiyoruz. Yarisma ilk kez olmasina ragmen ilgi yogun oldu, bu da bizi sevindirdi" ifadelerini kullandi.

Müsabakalar sonrasi derece elde eden okullara kupalari, kendi kategorilerinde de ilk 4 giren sporculara madalya takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile