Kütahya'da Ilkokul Ögrencilerinden Resim Sergisi

Kütahya'da Ilkokul Ögrencilerinden Resim Sergisi

Kütahya’da Sehit Çaglayan Irmak Ilkokulu’nun üçüncü ve dördüncü sinif ögrencilerinin eserlerinden olusan resim sergisi açildi.

Kütahya’da Halk Egitim Merkezi tarafindan Sehit Çaglayan Irmak Ilkokulu ögrencileri için açilan resim kursunda üçüncü ve dördüncü sinif ögrencilerinin yapmis oldugu eserler, bir alisveris merkezinde sergilendi.

Halk Egitim Merkezi tarafindan açilan resim kursunun geçen hafta sonlandirildigini dile getiren görsel sanatlar ögretmeni Tugba Uslu, “Burada önceligimiz, yas grubu küçük oldugu için akrilik boya kullanimini, tuvalin ne oldugunu, firça kullanimini ögretmek istedik” dedi.

Sergide yaklasik 145 eserin oldugunu söyleyen Uslu, “Yetenekli olan, resimle ilgisi olanlar var, merak edip, gelerek sonradan resmi sevdigini fark edenler var. Dogrudan kimseye sanatçi ol diyemeyiz fakat sanatsever bireyler yetistirmek istiyoruz. Zaten görsel sanatlar ögretmenlerinin genel amaci budur. Herkes ressam olmak zorunda degil ama resme saygi göstermek, sanata saygi göstermek çok farkli bir sey. Bizim amacimiz buydu. Insallah amacimiza ulasmisizdir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile