Kütahya’da İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Konferansı

Kütahya’da İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Konferansı

Beyazay Derneği Kütahya Şubesi, İstiklal Marşı'nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında konferans düzenledi.

Konferansa Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı Tiyatro Salonundaki konferansta Gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale Savaşı'nda insan, para ve silah kaynaklarının tükendiğini, eli silah tutan binlerce çocuğun şehit olduğu kaydetti.Bahadıroğlu; 'Çanakkale Zaferini kazandıran insanları tanımamız, o insanların içindeki cevheri keşfetmemiz gerek. O cevheri almamız ve çocuklarımızın yüreğine koymamız lazım. Hasta denilen adam öyle bir destan yazdı ki,'Çanakkale geçilmez' mührünü tarihin alnına öyle bir çaktı ki, kıyamete kadar unutamazlar ' dedi.

Çanakkale ruhundaki birlik ve beraberliğin önemi değinen Bahadıroğlu Çanakkale 'de 15 bin kadının ve gencin İngiliz uçaklarından atılan çivi bombalarından şehit olduğunu belirtti.Gazeteci Yazar Yavuz Bahadıroğlu 'Anadolu kadınına bakın ki, bayrağa sarılı tabuttan evladını çıkarıp, yüreğini gömer gibi kara toprağa gömdükten sonra 'vatan sağolsun' diyor.

O zaman anlıyorsunuz Anadolu 'ya neden 'baba dolu' demediler'Anadolu'dediler. Çanakkale bizim aynı zamanda birlik ve beraberlik adresimiz olduğu için önemli. Öyle bir güç olacaksınız ki herkes ayrı telden çalacak ama birlik beraberliğiniz bozulmayacak. Millet olmak bu ' dedi.Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı sürece ilişkin de tarihi bilgiler verdi. Yazar Bahaduroğlu, Mehmet Akif 'i anlatırken oldukça duygulandığı gözlendi.Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Zaferi ile ilgili anekdotlar aktaran Bahadıroğlu, Osmanlı tarihinin günümüzde yapılan bazı televiyon dizileriyle yanlış tanıtıldığını kaydederek yayında olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisini “Muhteşem Rezalet” olarak nitelendirdi. Malum dizinin gerçekle ilgisinin bulunmadığının altını çizen Bahadıroğlu, “Bunlar bizim dedelerimiz, ninelerimiz olamaz. Bunlar O 'nların ecdadı. Bizim ecdadımızın yaşadığı saraylarda ne böyle kılık kıyafetlerle ne de böyle yaşantılarla yaşamamışlardır” diye konuştu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bahadıroğlu konuşmasının sonunda Necip Fazıl Kısakürek 'in zindanda oğlu Mehmet için yazdığı şiir olan “Zındandan Mehmet 'e” isimli şiiri okudu. Bahadıroğluna konferans sonunda Kütahya İl özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya günün anısına Kütahya çinisinden oluşan tabak hediye ederken, AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yasemin Çakır Aşıkovalı da çiçek takdim etti. Programa destek veren Mete Grup Yönetim Kurul Üyesi Halil Kuru organizatör Ahmet Yılmaz 'a plaket taktim ederken Kütahya Gelişim Derneği Başkanı Kamil Uludoğan da Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü İbrahim Çaylak 'a plaketini takdim etti.Kütahya Beyazay Derneği ve çeşitli sponsorlarca düzenlenen konferans sonrasında Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu okurları için kitaplarını imzaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile