Kütahya'da 'Mesleki Ve Teknik Eğitim Fuarı' Açıldı

Kütahya'da mesleki eğitime dikkati çekmek ve meslek liselerinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda (METEF), öğrenciler yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kentteki bir alışveriş merkezinin önünde açılan fuara, 15 Meslek Lisesi ve bir de Mesleki Eğitim Merkezi katılıyor.

Öğrenci ve kursiyerler kendi alanlarıyla ilgili yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergileme imkanı buluyor.

Açılışa katılan Vali Ömer Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, mesleki eğitimin tanıtılıp desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu fuarı, insanların mesleki ve teknik liseler hakkında detaylı bir şekilde bilgi sahibi olması için çok yararlı gördüğünü belirten Toraman, şöyle konuştu:

"Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için üretim yapması lazım. Üretim yapabilmek için de sanayiyi destekleyecek elemanlara ihtiyaç var. Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri imalat sanayinde, üretim alanlarında yeterli etkinlikle eleman teminini sağlayamamak. Meslek ve teknik liselerimiz, bu konuda eleman yetiştirmek için açılan okullar. Öğrencilerimizi bu okullara kayıt yaptırmaları için teşvik etmek istiyoruz. Meslek ve teknik liselere devam eden öğrencilerin hangi becerileri kazandıklarını, neler yapabildiklerini göstermek ve mezun olduktan sonra da hangi alanlarda çalışabileceklerini burada sergilermiş oluyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de fuarın meslek lisesi öğrencilerinin tüm alanlardaki çalışmalarını Kütahyalı vatandaşlara gösterdikleri bir alan olduğu dile getirerek, "Meslek liselerinin gündemde yer almasını sağlamak istiyoruz. Meslek liselerini ve bölümleri tanıtmak amacındayız. Tüm hemşehrilerimizi fuarımızı gezmeye davet ediyorum." dedi.

Fuara katılan öğrenciler de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Protokol üyeleri ile vatandaşların ilgi gösterdiği fuar, 3 gün açık kalacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile