Program kapsaminda orman yanginlari temel bilgileri, yanginlara müdahale teknikleri, kullanilan ekipman, el aletleri, is makinalari, pompa kullanimi, genel is güvenligi, haberlesme, yangin organizasyonu konularinda verilen teorik egitimin ardindan, araç, malzeme kontrolleri yapildi. Daha sonra 248 personelin katilimi ile yapilan tatbikatlar ile uygulamada karsilasilacak sorunlar üzerinde duruldu.
Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman kahramanlarinin yangin sezonu ile birlikte is basinda oldugunu belirterek, “ Tüm Orman Isletme Müdürlüklerimizdeki personelimize verdigimiz egitimler ile aslinda bilgilerimizi tazeliyor ve orman yanginlarina ne kadar hizli müdahale edebilecegimizin uygulamasini yapiyoruz. Egitim bizler için önemli, ormanlarimiz koruma noktasinda olmazsa olmazimiz. Orman yanginlari ile ne yazik ki, dogal dengenin bozulmasina, ormanda yasayan canli türlerinin ve dogal yasam ortamlarinin yok olmasina ve topraktaki organik maddelerin yitirilmesine ayni zamanda da gelecegimize birakacagimiz en güzel mirasin elimizden kayip gitmesine neden olan bir olay. Ve bilmekteyiz ki, orman yanginlarinin yüzde 94’ ü insanlardan kaynaklaniyor. Buna karsi, bu yanginlarin sadece yüzde 6’si dogal afetlerden dolayi çikiyor. Bizim bu noktada vatandaslarimizdan tek istegimiz, biraz daha dikkat ve duyarlilik. Ihmal ve dikkatsizlik, ormanlarimiz için çok kötü sonuçlar dogurabilir” diye konustu.
Kütahya Orman Bölge Müdürlügü koordinasyonunda düzenlenen egitimler, Orman Yanginlari Ile Mücadele Sube Müdürü A.Yavuz Helvaci, OYM Sube Mühendisleri A.Basar Kavcin ve Sinem Asçi, Makine ve Ikmal Sube Müdürlügü Mühendisleri Gökhan Sezgin ve Tugrul Çiçek tarafindan verildi.
Kütahya'da Orman Personeline 'Isbasi Ve Bilgi Yenileme' Egitimi
Kütahya Orman Bölge Müdürlügüne bagli Orman Isletme Müdürlüklerinde Yangin Müdahale Ekiplerinde görevli isçi personel ile Kule Görevlisi, Santral Görevlisi ve Is Makinasi Operatörü olarak görev yapan personele yönelik “Isbasi ve Bilgi Yenileme” egitimleri yapildi.