Kütahya'da ''uzmanlaşmış Meslek Edindirme Programı''

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen ''Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Programı'' kapsamında eğitimi tamamlayanlara sertifikaları, törenle verildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Bir fabrikada düzenlenen törendeki konuşmasında, kente yatırım yapma çalışması ve gayreti içerisinde olan müteşebbislere her zaman yardımcı olduklarını söyledi.

Kütahya'ya yatırım yapan, insanlara iş ve aş temin eden herkesin yanında olduklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
''Kütahya hızlı bir şekilde sanayileşiyor. Ancak firmaların ihtiyaç duyduğu, özellikle kalifiye eleman ihtiyaçlarını tam karşılayamıyoruz. Düzenlenen bu programlar sayesinde buna benzer eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Daha önce devlet politikası olarak Anadolu'nun birçok şehrinde devlet eliyle yatırımlar yapılırdı. Fakat artık o devir bitti. Şimdi bırakın Anadolu'yu, yurt dışında bile yatırım yapan Türk müteşebbislerimiz var. Bizim görevimiz de bu iş adamlarımıza düzenlediğimiz bu program gibi yardımcı olup önlerini açmak. İlimizde yatırım yapma çalışmasında olanlara her zaman ve her yerde yardımcı olduğumuzu ve olacağımızı ifade ediyoruz."
Bir mesleği bulunmadığı halde iş arayan insanların bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:
"Her işi yaparız' devri sona erdi. Bu olmuyor artık. Çünkü makinenin başına geçtiğiniz zaman o makine ile ilgili detayları ve çalışma düzenini bilmediğiniz zaman o işi yapma şansınız yok. Bizlerde bu olgudan hareketle sanayicilerimizle iş birliği yapmak suretiyle yeni istihdam imkanlarının oluşturulmasının yanında, ihtiyaç duyulan mesleklere kalifiye eleman yetiştirilmesine de önem veriyoruz. İŞKUR'un hazırlamış olduğu bu programda bunlara yönelik. Programa emeği geçenlere ve firma yetkililerine teşekkür ediyorum.''
Konuşmanın ardından özel fabrikada eğitim alan işçilere sertifikaları, Yılmaz tarafından verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile