Kütahya'da Yapılacak Kutlamaların Programı Açıklandı

Kütahya'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılacak etkinliklerin programı açıklandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 19 Nisan'da askeri bando, öğrenciler ve tüm görevlilerin katılımıyla Zafer Meydanı'nda genel prova gerçekleştirilecek.

Kutlamaların yapılacağı 23 Nisan Pazartesi sabahı Valilik makamı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu , Garnizon Komutanlığı Lala Hüseyin Paşa İlköğretim Okulu, Belediye Başkanlığı Linyit İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü ise Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan birer erkek ve birer kız öğrenci tarafından temsili olarak devralınacak.

Daha sonra, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Baro Başkanlığı, resmi ve özel kurum ve kuruluşların çelenkleri, Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na bırakılarak, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylenecek.

Kutlama töreni, Zafer Meydanı'nda saat 10.00'da başlayacak. Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa İça, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacak.

İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve Türk bayrağının göndere çekilmesini müteakip İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapacak.

Şiir yarışmasında birinci ve ikinci olan ilköğretim okulu öğrencilerinin şiirlerini okumalarının ardından halk oyunu gösterisi ve resmi geçitle tören sona erecek.

Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan kutlama töreni, hava koşullarının elverişsiz olması halinde Dumlupınar Spor Salonu'nda organize edilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile