Kılıç, Eti Gümüş AŞ‘nin Çevresel Etki Değerleri (CED) Grup Başkanı Sertaç Nuri Gücüyener ile birlikte Hilton Garden Inn Otel‘de basın toplantısı düzenleyerek İl Sağlık Müdürlüğü ve bazı kurumlar tarafından yapılan siyanür ölçümlerinin sonuçlarını açıkladı.
Kılıç, Çevre Mühendisleri Odası‘nın 14 Mayıs günü fabrikaya 4,5 kilometre uzaklıkta bulunan ‘Köpüören köyünün içme sularında yüksek oranda siyanür tespit edildiği‘ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Kılıç, şöyle konuştu: "8 ile 18 Mayıs tarihleri arasında yapılan tüm tetkikler sudaki siyanür oranı kabul edilen değerlerin 5 kat altındadır. Bu rakamlar devletin rakamlarıdır. Aliköy, Dulkadir, Gümüş, Köprüören, Kızılcakaya, Yoncalı, Aliköy ve Karaağaç‘ta yapılan ölçümlerde 0,010 ile 0,015 arasıdır. Bu rakamlar, ‘İnsani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik‘ değerlerine uygundur. Ayrıca, baraj sularının yer altı sularına ve çevreye sızması asla söz konusu değildir."
Eti Gümüş A.Ş.‘nin Çevresel Etki Değerleri (CED) Grup Başkanı Sertaç Nuri Gücüyener, yapılan olumsuz açıklamaların asıl amacının Kütahya‘nın termal turizmini baltalamak olduğunu ileri sürerek, "Kütahya termal turizm açısından çok zengin bir il. Asıl amaç, Kütahya‘nın termal turizmini baltalamak. Şimdiki çalışmalar bunun altyapısıdır. Kütahyalılar, yer altı ve yer üstü zenginlerinin farkında olan ve bilimsel bütün yaklaşımları yakından takip eden bir halktır. Biz yöre halkıyla iç içe ve irtibat
halindeyiz" diye konuştu.
Kütahya Eti Gümüş Aş Genel Müdürü Ergun Kılıç:
Kütahya Eti Gümüş AŞ Genel Müdürü Ergun Kılıç, yapılan tüm testlerde sudaki siyanür oranının kabul edilen sınırın 5 kat altında olduğunu kaydetti.