Kütahya Protokolü, 30 Agustos Zafer Bayrami Kabul Töreni'nde Bulustu

Kütahya Protokolü, 30 Agustos Zafer Bayrami Kabul Töreni'nde Bulustu

Kütahya’da, Büyük Zafer’in ve Kütahya’nin kurtulusunun 102. yili 30 Agustos Zafer Bayrami Kabul Töreni ile coskulu bir sekilde kutlandi.

Törende bir konusma yapan Vali Isin, Zafertepe Çalköy’de zaferin 102. yilini muhtesem bir sekilde kutladiklarini belirtti.

30 Agustos Zafer Bayrami’ni tebrik eden Vali Musa Isin, 26 Agustos 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun kapilarinin Türk milletine açildigini ve 26 Agustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz emriyle baslayan savasin, 30 Agustos’ta düsmanin bu bölgelerden tamamen temizlenmesiyle sonuçlandigini ifade etti.

Vali Musa Isin, "26 Agustos 1071’de Anadolu’ya Türklerin kapisi açildi. 26 Agustos 1922’de ise bu vatanin ebedi olarak Türk yurdu oldugu tescillendi. Hiç kimse bundan sonra bu aziz vatana cüret edemez" dedi.

Türk milletinin, devletinin güçlü, ordusunun kuvvetli ve milli suurunun yüksek oldugunu vurgulayan Isin, milletin birlik ve beraberliginin Türk devletinin sonsuza kadar varligini sürdüreceginin teminati oldugunu belirtti.

Törende, Kütahya’nin hem kurulus hem de kurtulus sehri olmasinin gurur verici oldugunu ifade eden Vali Isin, "Bu zaferin Kütahya sinirlari içerisinde yasanmis olmasi ve 30 Agustos Zafer Bayrami’nin burada kutlanmasi bizi gururlandiriyor. Kütahya, Osmanli Cihan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi yerdir. Bu gururu çocuklarimiza aktarmaya devam edecegiz" seklinde konustu.

Vali Isin, konusmasini 30 Agustos Zafer Bayrami’ni tekrar tebrik ederek sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile