Kütahya Şeker Fabrikasında Pancar Alımı Başladı

Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş.'de 57. pancar alım kampanyası törenle başladı. Ürettikleri pancarları fabrikaya teslim eden ilk 3 çiftçi altın ve tarım aletleriyle ödüllendirildi.

Kütahya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Necati Karavaizoğlu, yaptığı konuşmada, "Kampanya döneminde tahmini ve ortalama olarak 250 bin ton pancar tesellüm edilerek, 38 bin ton kristal şeker, 75 bin ton yaş küspe ve 9 bin ton melas üretimi yapılacaktır" dedi.

"ZİRVEDEKİ YERİMİZİ KORUMAK İSTİYORUZ"
3 bin 500 çiftçi ailesinin ürettiği pancarı alarak, randıman ve şeker kalitesi bakımından Türkiye'nin en kaliteli şekerini ürettiklerini ifade eden Karvaizoğlu, "Fabrikamız özelleşmeyle teknolojik ve kurumsal yenilikler planlamış, gerçekleştirmiş ve birçok projeyi de hayata geçirmiştir. Gelişen ve değişen dünya şartları doğrultusunda, Türm gıda mevzuatı ve dünya standartlarına uygun gıda üretimi yapabilmek, şeker pancarı ve şeker kalitesinde zirvedeki yerini korumak için gerekli yatırımlar yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir" diye konuştu.
Fabrikaya 2009 yılında 11 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını anlatan Karavaizoğlu, 2010 yılında 25 milyon TL, 2011 yılında da 15 milyon TL'lik yatırım planladıklarını sözlerine ekledi.

ÜRETİCİYE ÖDÜL
Fabrikaya erken saatlerde pancarlarını getiren ve ilk üç üreticiye Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kütahya Miletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve İsmail Hakkı Biçer tarafından altın ve tarım aletleri hediye edildi.
Özelleştirme çerçevesinde 2004 yılında satın alınan, Torunlar ve Kiler Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kütahya Şeker Fabrikası'nın yeni sezon pancar alım kampanyasına çok sayıda üretici de katıldı.
Bu arada, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, fabrikanın kente katkısından dolayı Yönetim Kurulu Başkana Mehmet Torun ve Başkan Vekili Nihat Kiler'e üzerinde cemiyetin ambleminin bulunduğu birer anı tabağı takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile