Kütahya Tasarim Teknokent'in Ek Binasi, Kütahya'ya 90 Yeni Ar-Ge Firmasi Kazandiracak

Kütahya Tasarim Teknokent'in Ek Binasi, Kütahya'ya 90 Yeni Ar-Ge Firmasi Kazandiracak

Peyzaj çalismalari tamamlanmak üzere olan ve geçici kabul asamasina gelen yaklasik 95 milyon TL’ye mal olacak Kütahya Tasarim Teknokent’in ek binasinin Kütahya’ya 90 yeni Ar-Ge firmasi kazandirma kapasitesine sahip olacagi bildirildi.

AK Parti Il Baskani Mustafa Önsay ve Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci, Kütahya Tasarim Teknokent’i ziyaret etti.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Özer Aydin ve Kütahya Tasarim Teknokent Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Durmus Özdemir’den, ek bina insaatinin son durumu hakkinda detayli bilgiler alan Önsay ve Bayirci, toplanti sonrasi insaat alaninda incelemelerde bulundu.

Yaklasik, 95 milyon TL’ye mal olacak olan Kütahya Tasarim Teknokent’in ek binasi, Kütahya’ya 90 yeni Ar-Ge firmasi kazandirma kapasitesine sahip olacak. Bina içinde kiralanabilir toplam alan 2 bin 239,72 metrekare olarak planlandi. Bu alanin 62 metrekarelik kismi kuluçka firmalarina, 42 metrekarelik kismi ise sehirde ögrenim gören ögrencilere hitap edecek sekilde ön kuluçka ofisi olarak tasarlandi. Peyzaj çalismalari tamamlanmak üzere olan ve geçici kabul asamasina gelen bina, 2 laboratuvar, 2 atölye, 6 satis ofisi, 80 kisilik yemekhane, bay, bayan mescidi, 100 kisilik konferans salonu ve 20 kisilik ek toplanti salonu ile sehre hizmet verecek.

Hali hazirda Kütahya Tasarim Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 48 Ar-Ge firmasi ve 12 kuluçka firmasi bulunuyor. Yeni ek binanin açilmasiyla birlikte bu kapasitenin 150’ye yakin firmaya ulasmasi bekleniyor. Su anki firmalarin yurtiçi toplam Ar-Ge geliri 2 Milyon 349 bin 557,68 TL, ek bina ile kapasitenin artmasi sayesinde bu gelirin katlanarak artacagi ve böylece Kütahya’nin istihdamina olumlu katkilar saglanacagi öngörülmekte.

Mustafa Önsay ve Ismail Çaglar Bayirci, ek bina projesinin Kütahya için büyük bir deger tasidigini ve sehrin Ar-Ge potansiyelini artirarak ekonomik kalkinmasina önemli katkilar sunacagini belirtti.

Kütahya Tasarim Teknokent’ten yapilan açiklamada, ”Bu ziyaret, Kütahya’nin inovasyon ve teknoloji alanindaki ilerlemesini yakindan takip eden ve destekleyen AK Parti Il Baskani Mustafa Önsay, sehrimizin bilim, teknoloji ve ticaret agina olan katkisina inancini bir kez daha gözler önüne serdi. Kütahya Tasarim Teknokent’in ek bina ile olan bu büyük adimi, sehrin teknoloji ve inovasyon sahnesinde parlamasini saglayacak ve Kütahya’nin gelecegine yön verecek önemli bir kilometre tasi olarak kaydedilecek” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile