Kütahya Tasarim Teknokent'in Ögrencisi Projelerine Destek

Kütahya Tasarim Teknokent'in Ögrencisi Projelerine Destek

Kütahya Tasarim Teknokent’in iki farkli lisans ögrencisi projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu tarafindan desteklenmeye layik bulundu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumundan aldigi proje destegi sayisini her geçen gün artiran Kütahya Tasarim Teknokent’ten yapilan açiklamada lisans düzeyinde iki ögrencinin projesinin de kurum tarafindan desteklenecegi duyuruldu.

Açiklamada, “ Kütahya Tasarim Teknokent, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu projeleriyle de adindan söz ettirmeye basladi.

Son dönemlerde çok sayida Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu projesi kabul gören Teknokent firmalarimiz basarilariyla söz ettirmeye devam ediyor. Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Teknoceram Ltd. Sti. de bu basari kervanina katildi.

Sirket Müdürü Prof. Dr. Hilmi Yurdakul’un sanayi danismanligini, DPÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Özer Aydin ve Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür’ün akademik danismanliklarini yaptiklari Turbojet Motorlar ve Eklemeli Imalat Teknolojileri hakkindaki iki farkli ögrenci tabanli projeleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu 2209/B-Üniversite Ögrencileri Sanayiye Yönelik Arastirma Projeleri Destegi Programi çerçevesinde desteklenmeye hak kazandi. Üniversite - Sanayi is birligi ekosistemine lisans seviyesinden katilimin amaçlandigi bu program çerçevesinde DPÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü ögrencilerinden Ibrahim Asaf Özenoglu’nun yürütücülügünde, Metin Özer, Metin Toruk ve Ferudun Emre Özcan’in arastirmaci olarak katildiklari projede minyatür boyutlu turbojet motor üretimi ve sogultmasi üzerine yogun çalismalar gerçeklestirilecek. Yine ayni bölüm ögrencilerinden Ugur Es’in yürütücülügünde yapilacak projede ise eklemeli imalat teknolojilerinde (3-boyutlu yazici) kullanilan polimer tabanli filamentlerin nanoparçacik takviyesi ile yanma dirençlerinin artirilmasi çalismalari yapilacak” denildi.

Kütahya Tasarim Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, öncelikle Kütahya Tasarim Teknokent’in bir paydas olarak yer alacagi bu degerli Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu 2209B lisans ögrenci projelerinin hazirlanmasinda emegi geçen tüm ögrenci arkadaslarimiz ile birlikte sanayi ve akademik danismanlarini gönülden kutladiklarini belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana sadece firma ve girisimci düzeyinde faaliyetlerle degil ayni zamanda ortaögretimden lisans düzeyine kadar uzanan genis yelpazedeki her türlü projeye destek olduklarini ve bundan sonrada olacaklarinisöyleyen Öz, bu sekildeki Üniversite - Sanayi is birligi desteklerinin Kütahya için artmasini temennisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile