Kütahya Ticaret Ve Sanayi Odası‘ndan Siyanürle Üretim Yapan Gümüş Fabrikasına Muhtıra

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) baraj setlerinden birisinin çökmesiyle gündeme gelen gümüş fabrikasıyla ilgili Meclis‘in aldığı kararlar kamuoyuna açıklandı.

Meclis Başkana Nihan Delen, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Yaylıoğlu ve Ali Karaaytaç‘ın hazır bulunduğu basın toplantısında, yeni barajın ivedilikle bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Delen, KÜTSO meclisinde alınan kararları şu şekilde açıkladı: "Türkiye genelinde paniğe sebep olan, siyanürlü su bulunan üç kademeli barajdaki set çökmesi sonucunda çevre ve insan sağlığını tehdit eden olay nedeniyle Eti Gümüş Anonim Şirketi‘ne dikkatinin çekilmesine. En kısa sürede kuralına uygun olarak mevcut barajların, günümüz teknolojik imkanları kullanılarak onarılmasına ve yeni barajın ivedi olarak tamamlanmasıne.Bu baraj devreye girene kadar tesisin çalıştırılmamasına.Benzer tehlikenin bir daha

yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması ve muhtemel spekülasyonların önlenmesi için, yapılan bilimsel tetkiklerin sonuçlarının ulusal basınla paylaşılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi yoluyla, halk tarafından duyulan endişenin giderilmesine. Eti Gümüş Anonim Şirketi‘ne kamuoyu önünde açık çağrı yapılmasına. Oda meclisimizin 16 Mayıs 2011 tarih ve 30 sayılı oturumunda ittifakla karar verilmiştir".

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile