Kütahya'ya 'yht Müjdesi'ni Bakan Binali Yıldırım Verdi

Kütahya'ya 'yht Müjdesi'ni Bakan Binali Yıldırım Verdi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'ya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı kurulması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'ne talimat verdiğini ve bu hususta çalışmaların başladığını bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, YHT için yapılan yoğun çalışmaların meyvesini vermeye başladığını dile getirerek, "Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde de KİT Komisyonunda YHT’nın Kütahya’dan geçmesini gündeme getirmiş ve akabinde; başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ve YHT’nın içinden geçeceği illerin milletvekillerine, Kütahya protokolüne konuyla ilgili destek çağrısında bulunmuştuk. Tüm bu girişimlerimiz Allah’ın izniyle meyvesini verdi.Bu proje ile 796 kilometre uzunluğundaki İstanbul-İzmir YHT Hattı, sadece içindeki 140 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar bağlantısının yapılmasıyla hayata geçmiş olacaktır. Bu proje aynı zamanda, Ege’nin incisi İzmir ile Türkiye’nin gözbebeği İstanbul’u birbirine bağlamakla kalmayacak, Bölgesel Kütahya Zafer Havalimanı’nı başta komşumuz olan Eskişehir’e olmak üzere YHT’nın geçeceği diğer illere de bağlamış olacaktır.Bakan Yıldırım'ın talimatıyla TCDD, Eskişehir-Kütahya arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik parkura YHT hattı yapılması için çalışmalara başladı.

TCDD, kısa bir süre içerisinde, söz konusu YHT hattına yönelik için uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor. Bu çalışma için öncelikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Binali Yıldırım’a, girişimlerimize destek olan tüm Bakan ve milletvekillerine, tüm kurum ve kuruluşlara, yerel basına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz. Böylece Kütahya’mızda büyük bir proje daha kazandırmış olacağız. YHT tüm Kütahyalı hemşehrilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile