Kütahyalilar, Türk-Macar Halk Sarkilariyla Eglendi

Kütahyalilar, Türk-Macar Halk Sarkilariyla Eglendi

Belediyesinin organizasyonu ile Kütahya’da sahne alan sanatçi Tilla Török, vatandaslari Türk-Macar halk sarkilari ile costurdu.

Macar ve Türk kültürleri arasindaki kardeslik baglarini pekistiren türküler, Belediye bahçesinde toplanan dinleyenler tarafindan çok begenildi. Konser sonunda Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, Tilla Török ve ekibine hediyelerini takdim ederek emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.

Konserlerin ve etkinliklerin devam edecegini söyleyen Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, “2023 Yili Hisarli Ahmet Kültür Sanat Sezonu çerçevesinde etkinliklerimiz devam ediyor. Biraz da uluslararasi yapalim istedik. Geçen yil biliyorsunuz Kirgizistan ekibini getirdik. Bu etkinlikten önce Dumlupinar ve Sakarya Üniversitelerimizin TÖMER birimlerinin birlikte organize ettigi ve yaklasik 15 ülkenin katildigi halk danslarini yine burada icra ettik. Bugün de çok degerli Macar ekibimiz, sag olsunlar Türk Dünyasi turnesindeydiler. Bir davetle buraya kadar karsiliksiz geldiler. Ben bu davete icabet ettikleri için çok tesekkür ediyorum. Ayrica, bu konsere vesile olan Okçuluk Kulübü Baskanimiz Selim Beye çok tesekkür ediyoruz, sag olsunlar. Bundan sonra etkinliklerimiz devam edecek havalar el verdigi sürece. Hem Belediyemizin bahçesinde hem fuar alanimizda hem Hezar Dinari Kültür Merkezimizde ve insallah 1-2 ay sonra bitecek olan Yedigöller alanimizda da konserlerimiz devam edecek. Ekim ayinda da insallah Kültür Sanat Akademimiz de hizmete girecek. Orada da halk müzigi, sanat müzigi, halk oyunlari ve tiyatro ile oradaki gruplarimizla da sizleri tanistiracagiz. Ben buraya geldiginiz için çok tesekkür ediyorum. Bundan sonraki eglencelerde birlikte olmak dilegiyle de aramizda olan degerli grubumuza da çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile