UNESCO Dünya Kültürel ve Dogal Miras Listesi’ndeki Kapadokya’da turistlerin Kapadokya’yi kusbakisi izlemesine imkân sunan sicak hava balonlari, bu gün gökyüzüne sepetlerine astiklari Türk Bayraklari ile havalandi.
Her özel günde oldugu gibi bu günde gökyüzüne Türk Bayraklari ile havalanan Sicak Hava Balon pilotu Hakan Kaya yaptigi açiklamada, “Gençlige armagan ettigi bu bayram için Atatürk’e tesekkür ediyoruz. Bu gün uçuslara yaklasik 4 bin yolcu olacak. Bu özel günümüze tüm dünya sahitlik etmis oluyor. Bu nedenle her zamanki gibi bizde heyecanliyiz” dedi.
Balikesir’den Kapadokya tatili için gelen Yigit Çakar’da “bu gün herkesin, Atatürk’ün bize armagan ettigi gencik ve spor bayramini kutluyorum. Bu özel günde Kapadokya’da olup uçmayi tercih ettik” ifadelerini kullandi.
Sule Teke Çakar’da açiklamasinda “tüm milletimizin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum” seklinde konustu.
Gün dogumunda ortaya çikan manzarayi seyretmek için dogal kaya olusumlariyla kapli vadilere gelen yerli ve yabanci turistler, balonlarin renk kattigi peribacalari arasinda fotograf çektirdi.
Kutlamalar Gökyüzünde Basladi
Kapadokya’da sabahin erken saatlerinde havalanan sicak hava balonlari 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayrami için Türk bayraklari ile havalandi.



















