Kutlu Doğum Haftası Programı Sahabe Saffan Bin Muattal’da Başlayacak

Kutlu Doğum Haftası Programı Sahabe Saffan Bin Muattal’da Başlayacak

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yıl 13 Nisan tarihinde sahabe Saffan bin Muattal Türbesi’nin bulunduğu yerden başlayacağını bildirdi.


13-20 Nisan tarihleri arasında kutlanılacak olan Kutlu Doğum Haftası her yıl olduğu gibi Adıyaman’da yine dolu dolu geçecek. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Kutlu Doğum Haftası etkinleri ile ilgili açıklamada bulunarak, program hakkında bilgi verdi. Mehmet Ali Öztürkçü, “Allah nasip ederse Kutlu Doğum programımız 13 Nisan Pazar günü sahabe Saffan Bin Muattal’da başlayacak. Bu programa konuşmacı olarak Diyanet Vakfı 2. Başkanımız Mazhar Bilgin katılacak. Bunun dışında Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Osman Şahin hocamız ile birlikte iki tane hafızımız Kur’an ziyafeti sunacaklar. Ayrıca sahabedeki programda Siyer-i Nebi yarışmasının da dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Programımız sahabede başlayacak ve bunun dışında bir çok programımız var. Hafta boyunca yoğunluk yaşayacağız. Kan bağışı, kermesimiz, Peygamber Efendimiz (SAV) Sakıl-ı şerifini ziyarete açacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanımız Belgin Konarılı, bayanlara yönelik konferans verecek. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan oyun sergilenecek. İlk defa 20 Nisan’da dünyaya gelecek çocuklara hediye takdim edilecek. Bunların yanında birçok köy ve beldelerde programlar yapılacak. Suriye kampında program yapılacak. Camilerimizde kutlu doğum pilavı verilecek. Camilerde sabah namazı buluşmaları yapılarak ikramlarda bulunulacak.

Peygamber Efendimizin (SAV) güzel ahlakı anlatılmaya çalışılacak. Bu yılki Kutlu Doğumun ana teması ‘Peygamberimiz ve samimiyettir.’ Bu konu yoğun bir şekilde işlenecek. İnşallah halkımıza güzel bir kutlu doğum haftası yaşatacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile