Kutsal Emanetler Ankara'da

Kutsal Emanetler Ankara'da

Geçmisten günümüze Kabe örtüleri, Sakal-i Serif, Kadem-i Serif ve kutsal emanetler Gölbasi’nda vatandaslarla bulustu.

Geçmisten günümüze Kabe örtüleri, Sakal-i Serif, Kadem-i Serif ve kutsal emanetlerden olusan ‘Kabe Yolunda Mukaddes Emanetler ve Mübarek Kabe-i Muazzam Örtüleri’ Gölbasi TOKI Yönetim binasinda ziyarete açildi. Gölbasi Belediyesi ve TOKI tarafindan düzenlenen programda kutsal emanetleri görmeye gören bazi vatandaslar gözyaslarini tutamadi. Duygu dolu anlar yasadigini ifade eden çevre sakinlerinden Ali Yilmaz, “Allah bize ömür verdi elhamdülillah bizi duygulandirdi, bizi sevk etti. Böyle kutsal emanetleri bize sergileyen, ondan sonra bizi gösteren kisilerden Allah razi olsun. Yani bunu düsünen buraya getiren her kimse her kim sebep olduysa Allah razi olsun çok memnun oldum” dedi.



“Kabe örtüleri her yil 120 kilo altin ve 50 kiloya yakin gümüsle islenirler”

30 yildir kutsal emanetleri bir araya getirdigini ifade eden Erol Güzel, emanetlerin kendisine Suudi Arabistan’in yetkililerinden hediye edildigini söyledi.

Kabe’nin ve Medine’nin bakimini üstlenen ailelerden kendisine bazi emanetlerin zaman zaman kendisine hediye edildigini dile getiren Güzel, Kadem-i Serif, Gubar-i Serif, Kisve-i Saadet, Sakal-i Serif ve geçmisten günümüze Kabe örtülerinin sergide yer aldigini söyledi.

Güzel, “Kabe örtüleri her yil 120 kilo altin ve 50 kiloya yakin gümüsle islenirler. Her yilda bu örtüler degistirilir ve bunlar altin ipliklerle dokunmaya baslar ama öyle bir sey vardir ki bunda her ilmikte bir ayet okur oradaki dokuyan kisiler. Onun için bir yil sürede biter. Kureysi ailesi tarafindan bu örtüler bize hediye edildi. Mesela burada baska bir sey daha var. Mesela eski krallardan torunlarindan bize zamanla burada hediye ettikleri örtüler var. Onlari da burada sergiliyoruz. Ben bir koleksiyoner degilim. Ben buradaki bütün emanetlerin sadece hizmetkariyim. Burada hepsini ben ne kadar kendim saklasam da benim evimde olsa da bunlarin hepsi benim degil, ümmetindir. Müslüman kardeslerimindir. Bunlar ben sadece bekçiligini yapiyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile