Kutsala Hakaret Türkleri Almanya’dan Soğutuyor

Kutsala Hakaret Türkleri Almanya’dan Soğutuyor

Almanya’da gençlerin yüzde 48’i dini inançlarından dolayı hakarete uğradıklarını düşünüyor.

INFO Gmbh’nın yaptığı kamuyou araştırmasına göre, Türklere yönelik fiziksel saldırılar da son iki yılda arttı.. Kimliğe ve kutsala saldırı, sünnetin yasaklanma girişimleri, cami önlerindeki provokatif eylemler de Türkleri Almanya’dan soğutan sebepler olarak öne çıkıyor. Almanya’da INFO GmbH kamuoyu araştırma kuruluşu tarafından bin 11 Türk üzerinde yapılan araştırmada 15 ila 29 yaş arası Türk gençlerinin yüzde 48’inin dini inancından dolayı hakarete uğradığı ortaya çıktı. Anket, Türklerin yüzde 29'unun da dış görünümünden dolayı ayrımcılığa uğradığını düşündüğünü gösterdi. Türklere kimliklerinden dolayı fiziki saldırıların oranı da iki yıl içinde yüzde 8'den 16'ya yükseldi.Musatfa Doğaner isimli 36 yaşındaki vatandaş, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, neslinin Almanya’da devam etmesini istemediğini belirterek, “İlerde torunlarımın geleceğine garanti veremiyorum. Burada kaybolacaklarına kimlik kaybına uğrayacaklarına düşünüyorum. Almanya’da dışlanıyoruz dolaylı da olsa. Mesela sünnet tartışmaları var. Doğrudan yasaklamasalar da bizi buradan soğutuyorlar.” dedi.

Türklerin Almanya’dan Türkiye’ye dönme nedenlerini de araştıran kuruluş, Türklerin yüzde 46’sının işsiz kalmaları halinde Almanya’yı terk edip Türkiye’ye döneceklerini ortaya çıkardı. Cihan'a konuşan 18 yaşındaki Fatih Kumru ise Almanya kültürüyle yetiştiğinden dolayı Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini dile getirerek, “Arkadaşlarım burada. Tatil için Türkiye’ye tabii ki giderim ama Türkiye bana biraz yabancı geliyor. Millet olarak Türküm, ancak yaşam olarak Almanya’yı tercih ediyorum.” dedi.

Almanya’yı terk etmeyi düşünmeyenlerden biri de Berlin doğumlu 23 yaşındaki Cihangir İçmen. Burada doğup büyüdüğü için Almanya’yı benimsediğini dile getiren İçmen, “Ailemiz güzel bir düzen kurmuş geleceğimiz için. Türkiye’de bizi Türk olarak saymıyorlar burada da 'yabancı' diyorlar, ama kim yerli ben onu sormak isterim. Biz burada elimizden geldiği kadar Müslümanları Türkleri temsil ederek nesiller kurmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile