Kütüphanelerin Amiral Gemisi Hizla Yükseliyor

Kütüphanelerin Amiral Gemisi Hizla Yükseliyor

Antalya Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Bu kütüphane kitap sayisi ve çesitliligi bakimindan Türkiye’nin en zengin kütüphanelerinden birisi olacak” dedi.

Kepez Belediyesi’nin 2023 yilina 16 kütüphane projesi çerçevesinde kütüphanelerin amiral gemisi olarak nitelendirilen Antalya Kütüphanesi’nin yapimi hizla devam ediyor. Gülveren Mahallesi’nde insa edilen ve tamamlandiginda ayni anda 2 bin kisinin ders çalisabilecegi ve 1 milyon kitap kapasitesiyle kapilarini açacak olan Antalya Kütüphanesi’nin dis iskelet yapisi tamamlandi, betonarme yapisinda da tamamlanma asamasina gelindi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de, Cumhuriyet’in 100. Yilinda çocuk ve gençlere armagan edilecek kütüphane insasini inceledi. Baskan Tütüncü, insaat alanina girerken önce baretini takti, ardindan bürokratlariyla beraber yapimi devam eden kütüphaneyi gezdi, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

“Türkiye’nin en zengin kütüphanesi olacak”

Antalya Kütüphanesi’nin yapiminin büyük bir hizla devam ettigini belirten Baskan Tütüncü, “Çok yakinda burada Türkiye’nin en zengin kitap koleksiyonlarindan birisi olacak. Ögrencilerimiz için üniversitenin hemen karsisinda bambaska bir yasam alani meydana getiriyoruz. Kepez’de her sey gençler için Kepez, kütüphaneler projesi ile kendisini bambaska bir sekilde ifade etmis gençlere çok önemli hizmetler yapmis Türkiye’deki nadir belediyelerden birisi Hatta diyebiliriz ki; Kepez Belediyesi kelimenin tam anlamiyla bir kütüphane gönüllüsü, okumaya, düsünmeye, yazmaya gençlere yepyeni bir gelecek ufku çizmeye çok merakli. Iste! Antalya Kütüphanesi Türkiye’nin en zengin kütüphanelerinden birisi olacak. Kepez’e 16 kütüphane yapiyorduk, bunu yeni hedeflerle 21’e tasiyoruz. Bu yapacagimiz kütüphanelerin en büyügü olacak. Metre kare açisindan sadece Antalya’nin en büyük kütüphanesi degil, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisini Kepez’e, gençlerimize kazandirma konusunda büyük bir kararliligin içerisindeyiz. Biz çok heyecanliyiz. Çünkü Cumhuriyet’in 100. yilina harika bir eser kazandiracagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile