KUYAP Eğitim, Destek Ve Koordinasyon Merkezleri Açılış Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlık Divanı Üyesi Faik Yavuz, küreselleşme, yeni teknolojiler ve bilgiye kolay erişim gibi faktörlerin işletmelerin çalışma koşullarını hızla değiştirdiğini belirterek, "Firmalarımızın iş modeli, strateji ve süreçlerini hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlayacak biçimde şekillendirmeleri, başarıyı sağlamak için gerekli unsur haline gelmiştir" dedi.

Türkiye ile AB tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) kapsamında Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Samsun ve Sivas'ta Eğitim, Destek ve Koordinasyon merkezleri açıldı.

TOBB Sosyal Tesisleri'ndeki açılış töreninde konuşan Başkanlık Divanı Üyesi Faik Yavuz, 2001 yılından bu yana oda ve borsaların hizmet kapasitesini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Oda ve borsaları, işletmeler için birer hizmet üssü haline getirme gayreti içinde olduklarını dile getiren Yavuz, dünya standartlarında hizmet için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Küreselleşme, yeni teknolojiler ve bilgiye kolay erişim gibi faktörlerin işletmelerin çalışma koşullarını hızla değiştirdiğine dikkati çeken Yavuz, "Firmalarımızın iş modeli, strateji ve süreçlerini hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlayacak biçimde şekillendirmeleri, başarıyı sağlamak için gerekli unsur haline gelmiştir. KUYAP ile aslında bu ihtiyaca dikkat çekmek ve işletmelerimizin küresel rekabete hazırlanma çabalarına katkı sağlamak istedik" diye konuştu.

Projenin uygulanması aşamasında yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan ulaştıklarını anlatan Yavuz, proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Proje dolayısıyla 5 ilde kurulan eğitim, destek ve koordinasyon merkezlerinin oda ve borsaların eğitim kapasitesine güç katacağını dile getiren Yavuz, bu merkezlerin mesleki eğitim sorununun çözümünü olumlu etkileyeceğini ifade etti.

- Diğer konuşmalar

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Andrea Vera da merkezlerin açılmasıyla aynı zamanda projenin de kapandığını belirterek, böylece projenin artık Türkiye'ye devredildiğini söyledi.

Günümüzde firmaların küreselleşen bir iş ortamı içinde faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Vera, "Ekonomik koşullar çok hızlı değişiyor. Çalışanların da becerilerini bu değişen koşullara uyumlu hale getirmeleri gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Proje Direktörü Petros Katsis de bu zamana kadar 30'dan fazla ülkede proje uyguladıklarını ifade ederek, KUYAP'ın bunlar arasında başı çeken bir başarıya ulaştığını dile getirdi.

Projenin başlangıcından itibaren Türkiye'yi AB'ye katılacak bir ülke adayı olarak gördüklerini kaydeden Katsis, bu anlamda Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek ise bakanlık olarak yasal düzenlemeler, uygulamaya yönelik çalışmalarıyla geride kalan yıllarda işsizliğin tek haneli rakamlara inmesine katkı sağladıklarını söyledi. Ayçiçek, Türkiye'yi küresel ekonomi içinde rekabetçi bir ülke haline getirme çabalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitim, destek ve koordinasyon merkezlerinin açılışı gerçekleştirilirken, ilgili illerin oda ve borsa yöneticilerine plaket verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile