Kuyubasi Vanasi 4 Haziran'da Türkali-4'E Inecek

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, 4 Haziran günü Türkali-4 kuyusuna inecek olan ikinci kuyubasi vanasini yerinde inceleyerek bilgiler aldi.



Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, beraberinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, TPAO ve BOTAS yetkilileri ile birlikte dogalgaz isleme tesisleri insaatinda incelemelerde bulundu. Burada çalisan isçilerle görüsen Oktay, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’den gazin karaya çikartilmasi ve islenmesi noktasindaki proje üzerinde bilgiler aldi. Denizden dösenecek olan borularin karaya çikartilacagi kanali da inceleyen Oktay, projenin ayni zamanda çevreci bir proje olduguna dikkat çekti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, dogal hayatin etkilenmemesi adina projede 100 metrelik degisiklik yapildigini ve borularin bu sekilde yaklasik bes metrelik kanaldan karaya çikartilacagini anlatti.

Ikinci kuyubasi vanasi göreve hazir

Fuat Oktay ve beraberindekiler ardindan 4 Haziran günü Türkali-4 kuyusuna inecek olan kuyubasi vanasini yerinde inceledi. Ilki birinci kuyubasina indirilen ve çalisir vaziyete getirilen kuyubasi vanasinin ikincisinin de Türkali-4 kuyusuna indirilecegi kaydedildi. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Türkali-2’de testlerinden sonra yapilan kuyubasi entegrasyonuyla birlikte temizlemeyle aslinda gazi tekrar yakmis durumdayiz. Rezervuar yaptigimiz testlerden daha iyi sonuçlarda akisi tekrar gözlemledik" diye konustu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez de insansiz hava araçlarindan sonra insansiz deniz alti araçlariyla çalismalarin yapilabilecegini aktardi.

"Bunun yerlisini de üretecegiz"

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay "Bir çok sey yapiliyor gözükmüyor gibi. Bu da altta gözükmüyor ama asil çalismayi bu yapacak. Kuyudaki dogalgazi fiilen borulara aktaracak ünite bu. Asagida çok ciddi bir operasyon devam edecek. Endüstri Bölgemizin yan yana olmasi da ekosistemi olusturuyor. Bunun yerlisini de üretecegiz. Buradan Sayin Varank Bakanimiza da selamimizi iletiyoruz" diye konustu.

Fuat Oktay ve beraberindekiler 170 kilometrelik hatta yerlestirilecek olan dogalgaz borularini da inceledikten sonra limandan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile