Kuyumcuda hırsızlık güvenlik kameralarınca görüntülendi (Özel)

İstanbul'da bir kuyumcuya müşteri gibi giren 2 kadın, sandalye üzerinde bulunan çantayı el çabukluğuyla çaldı. Kadın müşterinin kolye denemesi sırasın

İstanbul'da bir kuyumcuya müşteri gibi giren 2 kadın, sandalye üzerinde bulunan çantayı el çabukluğuyla çaldı. Kadın müşterinin kolye denemesi sırasında dalgınlığından yararlanan 2 kadının hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

İlginç hırsızlık bir kuyumcuda yaşandı. Zincir kolye almak için işyerine kuyumcuya gelen Azeri uyruklu Sevgi Hasanova (44), çantasını tezgahın önündeki sandalyeye koyarak altınları boynunda denemeye başladı. Bu sırada kuyumcuya giren iki kadın altınlara bakmaya başladı. Sandalye üzerinde çantayı fark eden iki kadından birisi perdeleme yaptı. Diğer kadın ise çantayı aldıktan sonra her iki kadın da birlikte dışarı çıktı.

Bütün bunlar olurken altınları denemeye devam eden Hasanova, aradan geçen 10 dakikadan sonra arkasını döndüğünde çantasının yerinde olmadığını fark etti. Sağa sola bakınan Hasanova ve işletme sahibi hemen polisi aradı.

Olay yerine gelen emniyet güçleri kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntüler izlendiğinde kameraların hırsızlık anını saniye saniye görüntülediği ortaya çıktı. Kadınların eşkallerini alan polis, hemen çalışma başlattı. Kadınların aynı bölgede yine bir kuyumcudan çanta çalan kadınlar olduğu öğrenildi.

Bu arada emniyette ifade verdikten sonra kuyumcuya geri dönen Sevgi Hasanova, yaşadıklarını Cihan kamerasına anlattı. Altınlara baktığı sırada 2 kadının içeri girdiğini belirten Hasanova, "Kuyumcu zinciri çıkardı, ona bakıyorduk boynumda. O anda yöneldiler, çıktılar gittiler. Boynumda zincir bakıyorken çantayı elimde tutamazdım ki çingenemiyim ki." dedi. Çantasında 300 TL para, 2 telefon, 2 kredi kartı, altın yüzük, cüzdan, pasaport ve yeni aldığı bir takım elbise olduğunu söyleyen Hasanova, tek tesellisinin beğendiği boynundaki kolyenin parasını ödediğini ifade etti. Emniyette ifade verdiğini kaydeden Hasanova, polislerin olaya karışan kadınları tanıdıklarını, daha öncede aynı bölgede benzer hırsızlık olaylarına karıştıklarını söyledi.

Kuyumucunun sahibi Mehmet Coşkun ise olayı fark edemediğini, ancak kadınların çıkışlarından şüphelendiğini aktardı. Coşkun şöyle konuştu: "Kadınların çıkışı hırsız çıkışıydı, belli oluyordu. Şüphelendim ben ama altınları kontrol ettim. Çanta aklıma gelmedi. Çıkışları hırsız çıkışıydı."

Polisin eşkalleri belirlenen kadınların yakalanması amacıyla başlattığı çalışması sürüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile