Kuyumcular Başkan Pekdaş’tan Sorunlarına Çözüm İstedi

Kuyumcular Başkan Pekdaş’tan Sorunlarına Çözüm İstedi

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ve yönetim kurulu üyeleri Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönem için başarılar diledi.


Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın içinde yer alan ve Kuyumcular Çarşı olarak bilinen Mermerli Çarşı’nın sorunlarının paylaşıldığı ziyarette belediyeden destek isteyen Baransel, Mermerli Çarşı’nın temizlenmesini, kuyumcuların yoğunlukta olduğu 928 Sokak girişinin düzenlenmesini ve çarşı girişine elektronik bir pano yapılamasını talep etti.

İŞGALİYELER BÜYÜK SORUN
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki kuyumcuların işgaliyeler yüzünden büyük sıkıntı çektiğini de dile getiren Baransel, “Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan kuyumcuların dükkanlarının önü diğer esnafın işgalleri yüzünden kapanıyor ve mağdur duruma düşüyor. Öncelikle bu işgallerin kaldırılmasını istiyoruz. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın canlandırılması, modern bir görünüme kavuşmasının yanı sıra mistik bir hava kazandırılarak cazibe merkezi haline getirilmesini ve güvenliğin sağlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE UYUM ÇÖZÜM GETİRİR
Kemeraltı’na daha çok müşterinin çekilmesi ve kalitenin artırılması için esnafla ortak projeler geliştirmek istediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, Kemeraltı Çarşısı’nın aydınlanma, güvenlik ve temizlik gibi sorunlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak çözeceklerini söyledi.

Başkan Pekdaş, “Kemeraltı’nın ana caddesi Büyükşehir’e ara sokaklarının bir kısmı da Konak Belediyesi’ne ait. Kontroller yapılıyor ancak görev alanı karmaşası esnafın boşluktan yararlanmasına neden oluyor ve işgaller olabiliyor. Büyükşehir ile yapacağımız çalışmalarla birlikte bunlar kontrol altına alınacak” diye konuştu.

Pekdaş, Mermerli Çarşı’nın temizliğine çözüm üreteceklerini belirterek, Kemeraltı’nın genel dokusuna uygun olacak şekilde 928 Sokak’ın girişine bir pano yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile