Kuyumcular Vatandaslari Altin Alirken Dikkat Etmeleri Yönünde Uyardi

Kuyumcular Vatandaslari Altin Alirken Dikkat Etmeleri Yönünde Uyardi

Gaziantep’te dügün sezonunun açilmasiyla altin fiyatlarindaki yükselis vatandaslari imitasyon ürünlere yöneltti. Kuyumcular ise vatandaslari altin alirken dikkat etmeleri yönünde uyardi.

Gaziantep’te dügün sezonunun açilmasiyla beraber imitasyon ürünler reyonlarda yerini almaya basladi.

Dügün hazirligi sürecinde altin fiyatlarini arastiran vatandaslar, altindan ayirt edilmeyecek kadar gerçekçi olan imitasyon takilara ragbet göstermeye basladi.

Gündelik yasaminda bilezik, yüzük, kolye, küpe gibi takilara ilgi duyan vatandaslar altin fiyatlarindaki yükselis nedeniyle son dönemde imitasyon ürünlerin satildigi magazalari tercih etmeye basladi.

Kuyumcular ise vatandaslari gerçek altin alirken dikkat etmeleri yönünde uyararak, “Vatandaslar gerçek altin alirken güvenilir yerler disinda altin almamasi gerekiyor. 50-100 TL ucuza alacagim derken daha düsük ve kalitesiz yerlerden almasinlar. Bu onlara farkli boyutta sikintilar açabilir” dedi.



“Kuyumculuktan imitasyon sektörüne geçmeye karar verdik”

Altin fiyatlarindaki yükselis dolayisiyla imitasyona ilginin arttigini ve ayirt etmenin zor oldugunu söyleyen Çagatay Kasapoglu, kuyumculuktan imitasyon sektörüne geçmeye karar verdiklerini ifade etti.

Kasapoglu, “Altin alan müsterilerin azalmasindan dolayi bizde bu sektöre geçmeye karar verdik. Gerçek altindan hiçbir farki yok. Sadece isin duayeni olan kuyumcular anlayabiliyor. Normal vatandas hiçbir sekilde ayirt edemez. Birebir altin isçiliginde olan ürünlerdir” dedi.



“Imitasyon ürünler 100 TL’den alici buluyor”

Imitasyon ürünlerin her çesidinin bulundugunu ve ilginin en çok düz isçiliksiz bilezige oldugunu söyleyen Kasapoglu, “Gaziantep’te imitasyon bileziklerde en çok düz isçiliksiz olan ürünler, lazer bilezik, burma bilezik, kibrit çöpü ve ajda gibi modeller daha çok tercih ediliyor. Gelin adaylarinin yani sira normal vatandaslar aksesuar amaçli aliyor ve gelinlere göre daha fazla ragbet gösteriyorlar. Bundan 2-3 yil öncesine kadar talep daha az oluyordu. Imitasyon ürünlerde ortalama fiyatlarimiz ise la kaplama ürünlerde 100 TL’den baslarken altin kaplama ürünlerde ise 150 TL’den basliyor” ifadelerini kullandi.

“Günlük 15’e yakin vatandas gerçek altin sanarak bize getiriyor”

Vatandaslarin imitasyon ürünleri gerçek altin sanarak getirdigini söyleyen kuyumcu Cuma Kaya, “Imitasyon ürünler insanlari dolandirmak için de kullaniliyor. Gerçek altin yerine sahte olan yani imitasyon ürünü tercih ediyorlar. Piyasa da ise asiri derecede imitasyon ürün çogaldi. Bize günlük 15’e yakin vatandas gerçek altin sanarak imitasyon ürün getiriyor. Fiyatlar çok yüksek oldugu için vatandaslar ister istemez imitasyona yöneldi. 10 gramlik gerçek altin bilezik bir vatandasin asgari ücretini fahis derecede asiyor. Dolayisiyla vatandaslarda bundan dolayi mecburen imitasyona yöneliyor” seklinde konustu.



“Bazi imitasyonlari biz bile ayirt edemiyoruz”

Imitasyon ürünlerin fark edilemeyecek kadar kaliteli üretildigini söyleyen Kaya, vatandaslara dikkat etmeleri yönünde uyarilarda bulunarak, “Bir sarraf olarak ayirt etmek kolay ama bazi imitasyon ürünler geliyor biz bile ayirt edemiyoruz. Atese vurmadigimiz sürece zorlaniyoruz. Çesit çesit piyasaya sürülüyor. Yari gerçek yari sahte olan var bakiri fazla karisan var. Vatandaslar gerçek altin aliyorlarsa eger güvenilir yerler disinda altin almamasi gerekiyor. 50-100 TL için daha düsük ve kalitesiz yerlerden altin almamasi lazim. Bu onlara farkli boyutta sikintilar açabilir. Altinin oyunu olmaz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile