Kuyumculuk Sektörünün Duayenleri Tecrübelerini Dpü'lü Öğrencilerle Paylaştı

Kuyumculuk Sektörünün Duayenleri Tecrübelerini Dpü'lü Öğrencilerle Paylaştı

Goldima Kuyumculuk, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü Öğrencileri'ne, mesleki eğitim ve seminer programı düzenleyerek, sektörün genç temsilcilerinin kalplerini fethetti.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen Kuyumculuk ve Takı Tasarım seminer ve workshop etkinliği kuyumculuk sektörünün duayen ismi Goldima Kuyumculuk firma sahiplerinden Arman Kasbar tarafından gerçekleştirildi.

Dumlupınar Üniversitesi’nin Germiyan Kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe Kuyumculuk ve Takı Tasarım öğrencileri başta olmak üzere güzel sanatlar bölümünden birçok öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

DPÜ’LÜ ÖĞRENCİLER KASPAR’LA BİRLİKTE YÜZÜK YAPTILAR

Üç gün süren etkinliğin ilk gününde Arman Kasbar öğrencilere mesleğe adım atarken hangi donanımlara sahip olmaları gerektiği ve kendilerini hangi alanlarda yetiştirmeleri konularında ayrıntılı bir bilgi sundu ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Etkinliğin 2. ve 3. gününde Arman Kasbar, bölümün atölyesinde tezgahın başına geçerek öğrencilere bizzat çeşitli uygulamalar ve teknikler gösterdi. Öğrencilerin her biri Kasbar ve asistanının eşliğinde baştan sonra yüzük üretimi gerçekleştirerek pratik yapma imkanına buldular. "SABIRLI OLUN" Arman Kasbar, Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda verdiği seminerde öğrencilere, özellikle sabırlı olmaları ve meslek yaşamlarında yaşayacakları zorluklar karşısında pes etmemelerini söyledi.

Türk kuyumculuk sektörünün dünyada ikinci olduğunu hatırlatan Kasbar,” Sektörümüz çalkantılı bir dönem geçirse bile kendini yüksek donanımlarla yetiştirmiş tasarımcılara büyük ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Gençlere hiçbir şeyin altın tepsi içinde sunulmayacağını ve sektörün çok seçici davrandığını belirten Kasbar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben yıllarca çok ciddi emek harcayarak bir noktaya geldim. Yeteneğim ile çalışkanlığımı birleştirmeseydim bugün olduğum yerde olamazdım. İşinizi çok büyük sabırla ve severek yapmanız gerekiyor. Ayrıca çok kararlı olmanız ve yaşayacağınız zorluklar karşısında ayakta kalabilme gücünü kendinizde bulmanız gerekiyor. Bakın İtalya, kuyumculuk alanında Dünya birincisi olabilmeyi tasarım gücüyle gerçekleştiriyor. Halbuki üzerinde yaşadığımız topraklar Dünyanın çok farklı kültür ve medeniyetlerini bünyesinde barındırmıştır. Bu kültürel zenginlikler içerisinde özgün tasarımlar ortaya koymalıyız. Bizim rakibimiz önce kendimizdir. Siz gençlerin eğitim aldığınız bu iki yıl içinde derslerinize büyük özen göstermeniz ve her yaz tatilinizde mesleki pratik elde etmek için uzun dönemli stajlar yapmanız gerekmektedir. Sektörümüzün kalbi İstanbul’da atıyor öğrencilerimiz mesleğini yapmak istiyorsa İstanbul’da yaşamanın koşullarını şimdiden kendileri için oluşturmalılar. Ayrıca son dönemde tasarım alanında çok ciddi bilgisayar programları ve teknikleri gelişti. Bu açıdan, bu teknolojik donanıma da sahip olmak ve bu programları kullanabilir olmak hepinizi birkaç adım öne taşıyacaktır. “

GOLDİMA’DAN DPÜ’YE BAĞIŞ

Arman Kasbar bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Goldima’nın çeşitli mesleki makine ve aletleri de bölüme bağışladığını bu cihazlarla birlikte öğrencilerin çok daha nitelikli bir eğitim alabileceklerini sözlerine ekledi.

Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Aydın’da Goldima Kuyumculuğun ve Arman Kasbar’ın kendileriyle birlikte olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu işbirliği sayesinde kuyumculuk ve takı tasarım bölümü şu anda ülkemizin en donanımlı bölümü oldu” dedi.

Goldima Kuyumculuk firma sahiplerinden Arman Kasbar ile bölüm öğrencilerini buluşturan Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Haldun Şekerci’de, öğrencilerin Arman Kasbar’ın bilgi ve tecrübelerinden yararlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Goldima’nın bağışlarıyla bölüm atölyesinin tam donanımlı bir hale geldiğini artık öğrencilerin teorik bilgilerle pratik bilgilerini çok verimli bir şekilde birleştirebileceklerini kaydetti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program sonunda Arman Kasbar’a Üniversite yönetimi tarafından plaket ve öğrencilerin yapmış olduğu çeşitli seramik, çini el işçiliği eserler armağan edildi. Arman Kasbar; bu plaketi aynı zamanda ortağı Hakan Derdiyok içinde aldığını onunda bu projede önemli katkıları olduğunun altını çizdi. Ardından Kasbar’da Goldima markasının amblemini rozet olarak başta Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan ve öğretim elemanlarına hediye etti.

“ÖZEL SEKTÖR ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ OLMAZSA OLMAZ”

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ahmet Karaaslan’da, Arman Kasbar’ı makamında kabul ederek böylesi bir etkinliği üniversitelerinde gerçekleştirdiklerinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Rektör Karaaslan; “ Özel sektör ile üniversitelerin işbirliğini olmazsa olmaz olarak görüyorum. Üniversitenin bulduğu keşif ve yenilikleri sanayi ile paylaşmazsa bu durum hiçbir olumlu sonuç doğurmaz. Üniversitelerimiz, sanayinin, esnafın önünü açmak zorundadır. Arman bey bizim için kilometrelere uzaktan kalkıp gelmiş ve büyük bir lütufta bulunmuştur. Kendisine katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile