Kuzenlerini Öldüren Sanik Hakim Karsisinda

Eskisehir’de akrabalarinca eve birakilmadigi için yürümek zorunda kalip, ruhsatsiz tabancayla yakalanarak geceyi nezarette geçirdigi için 2 akrabasini öldürdügünü iddia eden sanik hakim karsisina çikti.

Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ilk durusmasinda tutuklu saniklar Beytocan Akdemir ile agabeyi Muharrem Baran Akdemir hazir edildi. Saniklarin tutuklu bulunan babasi Ismail Akdemir ise hastanede kanser tedavisi görmesi nedeniyle durusmaya katilamadi.

“Hatami kabul ediyorum”

Savunmasinda, savcilik sorgusundaki ifadesini reddeden ve suç isnadini kabul eden sanik Beytocan Akdemir, “Olaydan 2 gün önce Polat, Volkan ve diger akrabalarimla birlikte uyusturucu kullandik. Polat arabayi sürüyordu. Dönüste beni eve birakmadi. Ben de yürüyerek giderken üzerimde ruhsatsiz silahla yolda bekçilere yakalandim. Geceyi nezarette geçirmek zorunda kaldim. Bu sebeple ötürü sosyal medyada tartistik, küfürlestik. Olayda ise hatami kabul ediyorum. Araçtan tüfekle indim. Öldürme kastim yoktu. Üzerime saldirdilar. Kurtulma amaçli ates ettim” dedi.



“Agabeylik iç güdüsü ile suçu kabul ettim”

Sanik Muharrem Baran Akdemir savunmasinda, “Olay aninda babamin elinde satir gördüm. Beytocan’da tüfek varmis. Ben kimseye bir müdahalede bulunmadim. Volkan’in vuruldugunu gördüm ancak Polat’i görmedim. Araçta bulunan diger tüfegi ise kullanmadik. Kardesimle emniyetteyken Polat’in öldügünü ögrendik. Beytocan, ‘cezaevinden yeni çiktim agabey, cinayetleri sen üstlen, yoksa intihar ederim’ dedi.

Ben de agabeylik içgüdüsüyle kabul edip savcilikta yalan ifade verdim” diye konustu.



“Çocuklarimi ayakkabi boyayarak büyüttüm”

Olay sirasinda yaralanan, maktuller Polat Gezgin ve Volkan Senel’in babasi Selim Gezgin mahkemedeki ifadesinde, “Beytocan’i kiskirtan ve hedef gösteren agabeyidir. Ben 5 çocugumdan ikisini kaybettim. Çocuklarimi yillarca saat gözetmeksizin ayakkabi boyayarak büyüttüm. Simdi 2 çocugum topragin altinda. Saniklar da benim elimde büyüdüler, onlar kuzenlerdi. Sonuna kadar sikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Olayin geçmisi

Yesiltepe Mahallesi 8892. Sokak’ta ikamet eden Volkan Senel (28) ve Polat Gezgin (21) ile akrabalari Ismail Akdemir (51) ve ogullari Beytocan Akdemir (21), Muharrem Baran Akdemir (23) arasinda 25 Eylül’de kavga çikti. Kavgada Beytocan Akdemir, iddiaya göre olay yerine geldikleri 26 AFM 477 plakali araçtan aldigi pompali tüfekle Volkan Senel ve Polat Gezgin’e ates açti. Agir yarali olarak kentteki hastanelere sevk edilen Volkan Senel ve Polat Gezgin hayatini kaybetti. Geldikleri araçla olay yerinden kaçan süpheliler 40 dakikalik kovalamaca sonucunda Zafer Mahallesi’ndeki farkli sokaklarda yakalandi. Cinayet süphelileri Beytocan, Muharrem Baran ve babalari Ismail Akdemir, emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildiklari sulh ceza hakimligince tutuklandi. Zanlilar hakkinda hazirlanan iddianamede, Volkan Senel ve Polat Gezgin’i “kasten öldürme” suçundan ikiser kez müebbet hapis cezasi talep edildi. Ayrica zanlilarin akrabalari Erhan Senel’i kasten yaralamaya tesebbüs ettigi gerekçesiyle cezalandirilmalari istendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile