Kuzey Fırtınası Birliği Siyasi Temsilcisi Aa'ya Konuştu

Sarp Özer - Suriye'de 11 Lübnanlıyı kaçırma eylemini gerçekleştiren Kuzey Fırtınası Birliği Siyasi Temsilcisi Ebu İbrahim, ''Lübnanlıları, tüm ülkelerin Suriye devriminin gerçek yüzünü görmeleri ve uluslararası kuruluş ve toplumların taraflarını net bir şekilde açıklamaları için esir aldık'' dedi.

Lübnanlı rehinelerle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Ebu İbrahim, ''misafir'' olarak nitelendirdiği rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Hedeflerine ulaştıklarında rehineleri serbest bırakacaklarını belirten Ebu İbrahim, şunları söyledi:

''Lübnanlıları, tüm ülkelerin Suriye devriminin gerçek yüzünü görmeleri ve uluslararası kuruluş ve toplumların taraflarını net bir şekilde açıklamaları için esir aldık. Suriye'de yaşananları uluslararası bir savaşa benzetebiliriz. Suriye devrimcileri olarak bizler, uluslararası toplumun Suriye halkına karşı savaştığını düşünüyoruz. Kızılay, Kızılhaç, uluslararası kuruluşlar, Uluslararası Adalet Divanı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, çok geç olmadan Suriye devrimi hakkındaki tutumlarını net bir şekilde belirlemeli. Suriyeli çocukların, kadınların ve yaşlıların neler çektikleri anlaşılmalı.''

-''Türkiye'nin isteği üzerine serbest bıraktık''-

Önceki gün serbest bıraktıkları Lübnanlı Hüseyin Ali Ömer'in Türkiye'nin isteği üzerine serbest bırakıldığını ifade eden Ebu İbrahim, ''Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye, Irak ve Gazze başta olmak üzere İslam ülkelerine yönelik yardımları nedeniyle Türkiye'nin talebine olumlu yanıt verdik. Suriye, Irak ve Gazze konusunda dik duruş sergileyen Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine Ömer'i serbest bıraktık'' diye konuştu.

Ebu İbrahim, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam dünyasındaki halkların yanında yer alarak çok doğru bir duruş sergilediler. Misafirlerimiz uzun bir süre daha bizimle birlikte kalacak. Türkiye, Katar ve Amerika Birleşik Devletleri'nin aracılığıyla misafirler hakkında görüşmeler yürütülebilir. Bu üç ülkeyi, Suriye devriminin mesajını bizzat devrimin içinden bu ülkelerin hükümetlerine ulaştırmak için seçtik.''

Ebu İbrahim, 10 Lübnanlı rehinenin dışında ellerinde bir de İranlı rehinenin olduğu bilgisini verdi.

Yayıncı: Eyüphan Kılıç
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile