Kuzey Irak Heyeti Bursa’Da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Irak heyetine, ülkelerinde yapılacak çalışmalarda destek verebileceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Irak heyetine, ülkelerinde yapılacak çalışmalarda destek verebileceklerini söyledi.

Başkan Altepe, Bursa’ya ilk kez gelen Iraklı konuklarını Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda ağırladı. Iraklı heyete Bursa’yı tanıtan ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından bahseden Altepe, şunları söyledi: "Bursa’da 25 tane sanayi bölgesi var. Bursa bir sanayi şehri ancak bu kentte turizmin de gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz. Bursa’nın turizm kenti olması yönünde eserlerimizi restore ediyoruz."

Bursa’nın İstanbul’dan sonra en önemli tarih merkezi olduğunu ifade eden Altepe, "Bursa’da her şey var. Kentin bu değerlerini korumak istiyoruz. Sanayi kenti olan Bursa’da turizmin de gelişmesini istiyoruz. Çünkü en ufak bir krizden en çok sanayi etkileniyor, biz etkileniyoruz. Turizmde istihdam daha çok. Bu nedenle yoğun bir belediyecilik faaliyeti var, Bursa’da. Sizin belediyelerinizden de Bursa’daki çalışmaları görmek üzere gelen olursa her türlü yardımı yaparız." diye konuştu.

Kuzey Irak’ın Duhok kentinden gelen belediye ve diğer kamu kurumlarının yetkilileri de Bursa’yı çok beğendiklerini söyledi. Maddi anlamda sıkıntılarının bulunmadığını ancak kentlerinde yatırım yapılmadığını ifade eden Iraklı heyet, Bursa’da bu konularda incelemeler yaptıklarını söyledi. Ülkelerindeki siyasi durumdan da bahseden heyet, Mesut Barzani’nin babası Mustafa Barzani’yi çok önemsediklerini belirterek, "Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevginin benzerini bizler de Mustafa Barzani’ye duyuyoruz. Bizim en büyük liderimiz Mustafa Barzani’dir." şeklinde konuştu.

Başkan Altepe ziyaretin ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Müfit Aydın’ın refakatinde Bursa’yı gezen Iraklı konuklarına Büyükşehir Belediyesi meclis salonunu da gösterdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile