Hamas’in Israil’e karsi Kuzey Kore yapimi silahlari kullandigina yönelik iddialara Pyongyang’tan yanit geldi. Kuzey Kore’nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kim Song BM Genel Kurulu’nda yaptigi açiklamada, bazi batili ülkelerin Orta Dogu krizine dahil etmek için Kuzey Kore’ye karsi karalama kampanyasina basvurdugunu söyledi.
ABD’ye ait bazi kitle iletisim araçlari üzerinden Kuzey Kore silahlarinin Israil’e karsi kullanildigina iliskin “asilsiz söylentiler” yayildigini ifade eden Kim, medyanin Pyongyang’in ABD’nin Orta Dogu ve Ukrayna’daki çikarlari üzerinden "santaj diplomasisine" basvuracagi seklinde algi olusturdugunu belirtti.
Kuzey Kore’nin Filistinlilerin yaninda oldugunu dile getiren Kim, bazi ülkelerin Israil’i ve askeri operasyonunu destekleyerek Gazze Seridi’ndeki durumu daha da kötülestirdigini vurguladi. Kim, Gazze Seridi’ndeki mevcut krizin derhal sona ermesi ve tüm sivillerin korunmasi gerektigini de sözlerine ekledi.
Pyongyang’in silah sagladigi iddia edilmisti
Israil ordusu çatismalar sirasinda çok sayida Kuzey Kore yapimi F-7 roket güdümlü el bombasi ele geçirdigini duyururken, Güney Kore Genelkurmay Baskanligi da Hamas’in Kuzey Kore menseili silahlarin kullandiginin degerlendirildigini açiklamisti.
Kuzey Kore'den Hamas'a Silah Sagladigi Iddialarina Yalanlama
Kuzey Kore’nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kim Song, Hamas’in Israil’e karsi Kuzey Kore üretimi silahlari kullandigina yönelik iddialari "asilsiz" olarak nitelenderdi.



















