Kuzey Kore Japon Denizi'ne Iki Balistik Füze Firlatti

Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine iki kisa menzilli balistik füze firlatti.

Kuzey Kore yönetimi, Birlesmis Milletler (BM) yaptirimlari ve uluslararasi kamuoyunun tepkilerine ragmen füze denemelerine devam ediyor. Güney Kore Genelkurmay Baskanligindan yapilan açiklamada, Kuzey Kore’nin Japon Denizi’ne yerel saatle 16.32’de iki kisa menzilli balistik füze (SRBM) atesledigi bildirildi.

Pyongyang’daki Sunan bölgesinden firlatilan iki füzenin yaklasik 250 kilometre ve 350 kilometre mesafe kat ettigi aktarildi. Füze denemesinin yalnizca Kore Yarimadasi’nda degil, uluslararasi toplumda da baris ve istikrara zarar veren "önemli bir provokasyon eylemi" ve BM Güvenlik Konseyi kararlarinin "açik" ihlali oldugu kaydedildi. "Bunlari kiniyor ve derhal durma çagrisi yapiyoruz" ifadeleri kullanilan açiklamada, "Ordumuz, Kuzey Kore’nin herhangi bir provokasyonuna ezici bir sekilde yanit verme yeteneklerine dayali saglam hazirlik durusunu sürdürecektir" denildi.

Kuzey Kore’nin bugünkü füze denemesi, Güney Kore ve ABD’nin sali günü B-52H stratejik bombardiman uçaklari ve F-22 jetlerinin yer aldigi hava tatbikati gerçeklestirmesinin ardindan geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile