Kuzey Kore Yasta

Kuzey Kore’nin kurucusu Kim Il Sung’un küçük kardesi Kim Yong Ju 101 yasinda hayatini kaybetti.

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi Daimi Komitesi’nin eski Onursal Baskan Yardimcisi Kim Yong Ju’nun ölüm haberini, Kore Merkezi Ajansi duyurdu. Kim Yong Ju’nun ne zaman ve nasil öldügüne dair detay paylasilmazken, ülke lideri Kim Jong-un’un ise dün düzenlenen törende taziyelerini sundugu belirtildi. Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi Daimi Komitesi’nin politikalarini uygulamak için özverili bir sekilde mücadele ettigi belirtilen Kim Jong Yu için "Uzun yillar partinin ve devletin önemli kademelerinde çalisarak sosyalist insanin hizlandirilmasina ve Kore tarzi sosyal devlet sisteminin gelistirilmesine katkida bulundu" denildi.

Önemli görevlerde yer aldi

1920’de dogan ve Kim Il Sung’dan sekiz yas küçük olan Kim Jong Yu, Moskova’da üniversite egitimi aldiktan sonra iktidardaki Kore Isçi Partisi’ne katilmis, 4 Temmuz 1972’de bölünmüs Kore yarimadasinin yeniden birlesmesi için Güney ile yürütülen müzakerelerde de Kuzey Kore’nin temsilciligi görevini üstlenmisti.

1974’te baskan yardimciligina getirilen Kim Jong Yu, 1975 yilinda gözlerden kayboldu. Kim Il Sung’un en olasi halefi olarak gösterilen Kim Jong Yu, 18 yil aradan sonra ilk kez 1993 yilinda Kore Savasi’ni anma törenine katildiginda resmi olarak yeniden ortaya çikmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile