Kuzeyyaka Mahallesinde Sicak Asfalt Sevinci

Kuzeyyaka Mahallesinde Sicak Asfalt Sevinci

Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz, içme suyu borularinin yenilenmesini sagladigi Kuzeyyaka Mahallesi’ne verdigi sicak asfalt sözünü yerine getirdi. Altyapi çalismasi tamamlanan sokaklar, sicak asfalt konforuna kavusuyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü, Kepez Belediyesi’nin destegiyle mahallenin kullanim ömrünü tamamlayan içme suyu borularini yeniledi. Vatandaslari saglikli ve kesintisiz içme suyuyla bulusturmayi amaçlayan çalisma kapsaminda 2 bin 200 metre ana hat, 1000 metre abone hatti olmak üzere toplamda 3 bin 200 metre içme suyu imalati yapildi. Kepez Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, boru hatti yapiminin tamamlandigi 14 sokagi sicak asfalt hizmetiyle bulusturuyor. Çalisma kapsaminda, altyapi kazilarindan dolayi yollarin bozulan asfalt zemini, freze is makinesiyle kazilarak kaldirildi.

Yola sicak asfalt döküldü

Kamyonlarla belediyenin geri dönüsüm tesisine tasinan asfalt molozu, burada altyapi çalismalarinda kullanilan malzemeye dönüstürülüyor. Zarar gören asfalttan temizlenen yollar, kirma tas ve ince malzemeden olusan karisim serildi. Bu malzeme silindir is makinesiyle sikistirilarak, yolun zemin kaplamasi daha düzgün ve saglam hale getirildi.

Yol gövdesinin temel tabakasi olusturulmasindan sonra ise sicak asfalt uygulamasina geçildi. Kamyonlarla sahaya getirilen sicak asfalt, finisher ile yola serildi.

14 sokaga 3 bin 500 ton asfalt

Baskan Kocagöz, mahalleye gelerek, asfalt uygulamasini yerinde inceledi. Asfalt uygulamasini yapan isçilere kolayliklar dileyen Kocagöz, mahalle sakinlerinin hizmet taleplerini de dinledi. Kocagöz, inceleme sonrasi yaptigi açiklamada sunlari söyledi: “Asfalt uygulamasi yaptigimiz sokaklarin içme suyu boru hatti, elektrik iletim hatlarinin yer altina alinmasi, dogal gaz, kanalizasyon çalismalari tamamlandi. Altyapi çalismalari tamamlanan sokaklarin asfaltini yapacagimizin sözünü vermistik. Sicak asfalt uygulamamiz basladi.

Mahallemizin 14 sokagina 3 bin 500 ton asfalt dökecegiz. Böylelikle 20 bin metrekarelik alani asfaltlamis olacagiz. Asfalt hizmetimiz, mahalle sakinlerimize hayirli olsun. Halkimiza hak ettigi hizmeti veriyoruz, vermeye de devam edecegiz” dedi.



Muhtardan hizmet tesekkürü

Asfalt hizmetinden dolayi Baskan Mesut Kocagöz’e tesekkür eden Kuzeyyaka Mahalle Muhtari Mustafa Minnetoglu, da “Baskanimiz, içme suyu borularinin yenilenmesi ve asfalt sözlerin arkasinda durdu. Alt yapi çalismalarindan dolayi toz toprak sikintisi yasadik. Ama kisa bir süre içerisinde mahallemiz tertemiz olacak” diye konustu.

Fen Isleri Müdürlügü yetkilileri, asfalt uygulamasini kisa sürede tamamlayacaklarini, kaldirimlarin da bakim ve onarimini yapacaklarini ifade ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile