KUZKA'dan Ahsap Sektörü Temsilcilerine Teknik Gezi

KUZKA'dan Ahsap Sektörü Temsilcilerine Teknik Gezi

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahsap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalismalari inceleyerek bilgi alisverisinde bulundu.

Agaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylasiminda bulunmak, isbirligi imkanlarini gelistirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amaciyla Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) tarafindan özel sektör temsilcilerinin katilimiyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi.

Kastamonu ahsap sektör temsilcilerinin katildigi iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahsap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluslarina inceleme ziyaretleri gerçeklestirildi.

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi Kastamonu Yatirim Destek Ofisi tarafindan organize edilen programin ilk gününde Erciyes KSS Yapi Kooperatifi, MOBITEK mobilya fabrikasi MOBI Boya Fabrikasi, KUMS Alisveris Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani ve proje koordinatörleri ile yapilan görüsmelerde kooperatifin yürütmüs oldugu projeler hakkinda fikir alisverisinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de agaç isleri ve mobilya sektörüne yönelik yapilan çalismalar hakkinda detayli bilgilendirme sunumlari gerçeklestirildi.

Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasindaki isbirligi, staj ve çalisma firsatlari ile kolejin ögrencilere sunmus oldugu imkanlar ele alinarak, mesleki ve teknik egitim ile OSB isbirliginin istihdama yönelik katkisi degerlendirildi.

Teknik gezi programinin ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapilan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere iliskin detayli bilgiler alindi. Ziyarette her iki ile yönelik yapilabilecek çalismalara iliskin görüs alis verisinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danismanlik hizmeti alan bir firmaya gerçeklestiren heyet, yapilan verimlilik çalismalarini ve üretim hattinda gerçeklestirilen degisimleri yerinde incelemesiyle programini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile