Kuzka Yönetimi Tam Kadro Çin'e Gidiyor

Kuzka Yönetimi Tam Kadro Çin'e Gidiyor

KUZKA yönetim kurulu üyeleri ülkeler arasında gerçekleştirilecek çalışma ziyaretleri kapsamında Mayıs ayında Çin'e gidiyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında Sinop'ta yapıldı. Valilik salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı A. Adnan Koçoğlu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Kastamonu TSO Başkanı Halil Öztosun ve Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen ile ilgili ajans uzmanları katıldı.

Toplantı, Ajans Genel Sekreteri Hüseyin Şen, bir önceki yönetim kurulu toplantısından bu yana gerçekleştirilen ajans faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendirmesiyle başladı. Bilgilendirme ardından yatırım olanaklarının, kalkınma deneyimlerinin incelenmesi, yerel fuarlara yerinde katılım sağlanması ve ülkeler arasındaki işbirliği olanaklarının geliştirilmesine yönelik olarak Çin'e yapılacak olan çalışma ziyareti görüşüldü.Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan Çin ziyaretine, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Çankırı Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin katılımına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, yönetim kurulunca belirlenen şekle uygun olarak genel sekreter tarafından hazırlanan birim faaliyet raporları ile 2011 yılı ajans faaliyet raporunun görüşülüp kabul edilmesinin ardından, 23-24 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılan yarışma sınavında başarı gösteren personel ile iş akdi yapılmasına karar verildi. Son olarak, ajansın mali yönetim yeterliği tespit edilirken yeterlik komisyonunca esas alınacak kriterleri sağlamak üzere yapılacak olan ikincil mevzuat niteliğindeki kurumsal düzenlemeler de ele alınarak karara bağlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile