Kuzugöbeği Festivali İle Bölge Halkı Evleriyle Turizme Hizmet Ediyor

Kuzugöbeği Festivali İle Bölge Halkı Evleriyle Turizme Hizmet Ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan '5. Yeşilüzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali' 13 Nisan'da başlayacak.

Kuzu göbeği mantarı ile ilgili bilimsel tartışmaların yapılacağı festival, bölgede farklı bir turizm kolunun gelişmesine sebep olacak. Festival kapsamında, Yeşil Üzümlü beldesinde bulunan evler, pansiyon ev olarak turizme hizmet edecek.Kuzugöbeği mantarının önemi ve geleceğinin korunması amacıyla Fethiye'nin Yeşilüzümlü beldesinde yapılacak festivalin hazırlıkları tamamlandı. Açılış kortejiyle başlayacak olan ve 3 gün boyunca devam edecek festivalde, Kuzugöbeği ve diğer mantar türlerinin tanıtımı, bölgedeki zenginliği, ekonomik değeri, bilinçli toplanması ve bilinçli tüketilmesine dikkat çeken paneller yer alacak.

Muğla Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu'nun sunumu ile ücretsiz, halka açık yapılacak panellerde, mantar tüketimi, saklama ve pişirme teknikleri, yöre mantarları hakkında sunumlar yapılacak. Ayrıca, rehberler eşliğinde festivale katılanların yer alacağı mantar avı etkinlikleri yapılacak. Mantar avcılarının topladığı mantarlar sergilenip, mantar uzmanları tarafından bilgiler eşliğinde sergilenecek. Cadianda (Kadyanda) Antik kentinde gerçekleştirilecek yürüyüş, koşu yarışması, klasik müzik gösterisi ve dastarı bezinden oluşan kıyafetlerin sergileneceği defile ile festivale farklı bir boyut kazandırılacak. Yerel grup ve sanatçıların konserleri ile renklenecek festivalin kapanışı, türkücü Sümer Ezgü tarafından verilecek konserle yapılacak. YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI OLACAKYeşilüzümlü Belediye Başkanı Önder Genç, 13-15 Nisan tarihleri arasında 3 gün boyunca gerçekleştirilecek festivalin, yöresel bir panayır eğlencesi ötesinde, doğal ve kültürel değerleri koruma ve yerel kalkınmayı sağlama amaçlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Belde sakinlerinin kullanmadıkları odalardan birini ücret karşılığında gelen misafirlere tahsis edeceğini sözlerine ekleyen Genç, "Bu şekilde misafirlerimiz bir otelde değil de ailelerle birlikte kalacak. Onlarla kahvaltı yapacak, yemek yiyecek, sohbet edebilecek. Hem bölge insanını yakından tanıma fırsatı bulacak hem festivali keyifli bir şekilde geçirecek. Belde halkımız da kendi yemeğini, kendi kültürünü dışarıdan gelen misafirlerimizle paylaşacak." ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile