Kyzikos'da Kazilar 12 Ay Devam Edecek

Kyzikos'da Kazilar 12 Ay Devam Edecek

Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafindan Kyzikos kazilarinin 12 ay yapilmasi için Kültür ve Turizm Bakanligi’na sunulan proje kabul edildi.

Erdek ilçesi sinirlari içinde bulunan Kyzikos antik kentindeki kazilarin, üniversitelerinin Sanat Tarihi Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan’in baskanligindaki ekip tarafindan sürdürüldügünü belirten Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, sunlari söyledi: Üniversitemize Arkeoloji Bölümü açmak için 3 kez basvurduk ama Yüksek Ögretim Kurulu (YÖK) kabul etmedi. Simdi bu çalismalarimizi, açtigimiz Sanat Tarihi Bölümü ile sürdürüyoruz” dedi.

Son olarak, Kyzikos kazilarinin 12 ay yapilmasi için Kültür ve Turizm Bakanligi’na sundugumuz proje kabul edildi. Balikesir Valimiz, ilimizdeki arkeolojik kazi alanlariyla yakindan ilgilenip, büyük destek veriyor. En büyük destegin ise Kyzikos’a verildigini söylemek isterim. Bu yilki Kyzikos kazilari için bir firma 1 milyona yakin destek verdi. Ayrica Valiligimiz de kaziya önemli maddi ve manevi destek sagliyor. Tabii, Kyzikos kazilari konusunda sayin valimizin de kisa sürede gerçeklesmesini istedigi bir beklentisi var. Kyzikos’un, artik görünür duruma gelmesini istiyor. Kazi alaninin giris-çikislarinin düzenlenmesini bekliyor” dedi.

Rektör Özdemir, Kyzikos kazi bölgesine kazi evi yapilacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile